VASTE ACTIVITEITEN.

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

AGENDA
Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

 

15 december 2017, 16 februari 2018, 6 april 2018, 18 mei 2018   

20.00 – 21.30 uur – Zing vanuit je hart

Door Stembevrijding, Lambert Mutsaerts

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: Zing-vanuit-je-hart

 

Vrijdag 22 december 2017 -Midwinter concert – 20.00 -21.30 uur

Door Karin Menken

In samenwerking met Marieke Lesparre op de Keltische harp, zullen Karin Menken en John Jacobs in de kapel van Samaya, kerstliederen, ballads & chansons vertolken.

Entree 15 euro, incl. koffie of thee.

Aanmelden via www.hartenlied.nl om je van jouw komst op de hoogte te stellen.

 

31 december 2017 t/m 1 januari 2018 – Een rustige jaarwisseling

Door Samaya – Odilia van Doorn

Er zijn mensen die geen zin hebben in alle drukte en lawaai rond de jaarwisseling. Sinds een paar jaar bestaat de mogelijkheid om bij Samaya op een rustige manier de jaarwisseling door te brengen. U kunt feestelijk komen dineren in onze sfeervolle eetkamer of indien gewenst in stilte in onze Voorkamer. Er is mogelijkheid om ’s avonds deel te nemen aan een geleide mediatie in de Kapel en onder begeleiding het Labyrint te lopen. Om middernacht worden onze kerkklokken geluid en kunt u vanaf het verwarmde achterterras het vuurwerk in de dorpen rondom Samaya bewonderen.

Informatie en aanmelden: info@samaya.nl

 

31 december 2017 t/m 1 januari 2018 – Een rustige jaarwisseling met klankontspanning

Door Wandel naar jezelf – An Paridaen en Mary van de Panne van Klankenrijk

Begeleiding: An is coach, trainer en organisator van wandelevenementen met een bezinningsaspect. Begeleiding klankontspanning: Mary van de Panne van Klankenrijk.

De Rustige Jaarwisseling met klankontspanning is een avondvullend programma voor oudejaarsavond. Na een kennismaking genieten we van een heerlijk twee-gangen diner. In de loop van de avond laten we het oude los door middel van een ritueel om ons vervolgens bij een klankontspanning open te stellen voor het nieuwe.

Informatie en aanmelden: www.wandelnaarjezelf.nl

 

Stilteretraite 3 t/m 7 januari 2018

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg en Denise van de Ven

Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route in het leven of hol je jezelf voorbij?  In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, yoga, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelden en meer informatie: Hartenlicht

 

Stilte dagen 2018 – 20 januari, 17 februari, 24 maart, 14 april, 16 juni – 10.00 – 18.15 uur 

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling, een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf!

Voor aanmelden en meer informatie: Hartenlicht

 

Intensive ‘Omgaan met Sterven’ op post-HBO niveau  – start januari 2018

Door Landelijk Expertisecentrum Sterven

In de Intensive ‘Omgaan met Sterven’ op post-HBO niveau van het Landelijk Expertisecentrum Sterven word je intensief voorbereid op de begeleiding van stervenden vanuit de visie dat jij je eigen instrument bent. Verbinding met en verdieping in het eigen proces zijn daarbij uitgangspunt. De door vier kwaliteitsregisters geaccrediteerde opleiding tot stervensbegeleider rust op twee pijlers, t.w. begrip en bewustzijn (zie voor een volledige omschrijving de StudieWijzer in de footer op www.landelijkexpertisecentrumsterven.nl).

Aan het eind van dit opleidingstraject ben je je bewust van de gelaagdheid van het stervensproces, heb je niet alleen een eigen visie en autonome kennis ontwikkeld op sterven en dood maar heb je ook handvatten om dienstbaar te kunnen zijn aan het proces van sterven.

Kosten: Euro 1.775 incl. koffie, thee, lunch en materiaal.

Je aanmelding is definitief na inschrijving, bevestiging en ontvangst van de aanbetaling. In overleg is gespreide betaling mogelijk.

Voor aanmelden en meer informatie: Landelijke Expertisecentrum Sterven

 

Winter Retraîtedag – Thuis in je aard – 28 januari 2018 – 10.00 -17.00 uur

Door Irene Andriessen

Op deze dag laat je de alledaagse sores even voor wat ze zijn. Via meditatie, visualisatie en lichaamswerk opent, verruimt en ontspant je wijze van zijn. Je ontspant terwijl je geest helder en wakker is en je ten volle present bent. Tijdens de zittingen is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. In de pauzes zijn we stil. Als het weer het toelaat wandelen we in de tuin van Samaya. Voor mensen met en zonder ervaring met meditatie.

Voor aanmelden en meer informatie: Irene Andriessen

 

Retraite voor ouders. 

3 t/m 4 februari – 12 t/m 13 mei – 7 t/m 8 juli en 27 t/m 28 oktober 2018 

Door De Olifant Voor Ouders – Wendy Aldewereld

De Olifant biedt vaders en moeders in een drukke levensfase gespecialiseerde retraites. Tijd voor jezelf, ruimte voor verdieping, aandacht voor de prachtige omgeving en heerlijk eten. Iets voor jou?

Kijk voor meer informatie en aanmelden: www.deolifantvoorouders.nl

 

Invisable Leadership – 23 en 24 april 2018 

Door ZenCenter- Ben Hoogenboom

Er ontstaat een nieuwe generatie leiders, die stappen zet naar een hoger niveau van zingeving. In dit 2 x 2 daagse programma ontwikkel je een extra zintuig voor de ‘onzichtbare‘ onderstroom van leiderschap. Je ziet het niet, maar het is er wel. Zoals ook een ijsberg grotendeels onder water steekt, zo heeft de dynamiek van het ‘niet zichtbare’ een grote invloed op het succes van leiderschap

Voor aanmelden en meer informatie: www.zencenter.nl/Invisible-Leadership/

 

Leergang intuïtief leiderschap – maart  t/m november 2018

Door Kernzaken

Je beseft dat de huidige omstandigheden een nieuw type leiderschap van je vraagt, waarin persoonlijke reflectie cruciaal is.

Leidinggeven vanuit verbinding en daadkracht: Kernzaken begeleidt je in 9 maanden stap-voor-stap om een krachtige intuïtieve beslisser en inspirerende leider te zijn. Met een programma dat ook inpasbaar is in een drukke agenda, leer je snel je doelen te realiseren en de juiste knopen door te hakken op het juiste moment.

Voor aanmelden en meer informatie: Kernzaken

 

Move Me: Embodied Writing – 1 until 3 June 2018 

By Geertje Couwenbergh

Treat yourself to the inner adventure of this brand new program, developed by author and expressionist Geertje Couwenbergh. It combines the love of music, movement and writing practice to open up new pathways into your writing – and life. No specific experience is necessary. All you need is fast-writing pens, clothes you can move freely in – and a don’t-know-mind. (open to English speaking participants)

More Information: www.geertjecouwenbergh.com

 

Move Me: Embodied Writing – 19 and 20 October 2018 

By Geertje Couwenbergh

Treat yourself to the inner adventure of this brand new program, developed by author and expressionist Geertje Couwenbergh. It combines the love of music, movement and writing practice to open up new pathways into your writing – and life. No specific experience is necessary. All you need is fast-writing pens, clothes you can move freely in – and a don’t-know-mind. (open to English speaking participants)

More Information: www.geertjecouwenbergh.com

 

Vanaf september 2018 – Persoonlijk ontwikkeljaar ‘Naar de kern’

Door Mens in Werking – Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes

Een persoonlijk jaar vol voelen en doen. Een jaar waarin je hart meer gaat spreken dan je hoofd. Een jaar waarbij jij gelukkiger wordt omdat je meer wordt wie je bent. Voor wie behoefte heeft aan persoonlijke ontwikkeling en verdieping. Voor wie zelfvertrouwen wil vergroten, relaties verbeteren, ontdekken wat je nu ECHT wilt.

Voor aanmelden en meer informatie: mensinwerking.org

 

Leergang Proceskunde – werken met Aandacht – 19/20 april – 31 mei/1 juni – 6/7 september –

8/9 november 2018 en 10/11 januari 2019

Door FCE, Stichting Opleidingskunde

Deze leergang gaat over het aandachtig ondersteunen van de ontwikkeling van individuen, groepen en processen in sociale systemen. In deze leergang doe je de kennis, attitude en vaardigheden op die je als organisatieprofessional nodig hebt om proceskundig te kijken en te handelen.

Voor aanmelden en meer informatie: FCE Stichting Opleidingskunde

Terug naar pagina Aanbod