VASTE ACTIVITEITEN

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

AGENDA

Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

 

13 mei  2018 – Open meditatieavond (elke tweede zondag van de maand van 20.00 – 21.00 uur)

Door Jeannet Boender van Stream of Life

Met dit initiatief sluiten wij aan bij een initiatief van Tijn Touber waardoor er op een zelfde tijdstip op verschillende plaatsen in Nederland gemediteerd wordt. Een mooie gelegenheid om de kracht van stilte tot je te laten spreken.

Voor meer informatie: www.streamoflife.nl of aanmelden via jeannet.streamoflife@gmail.com om je van jouw komst op de hoogte te stellen.

 

18 mei 2018  – 20.00 – 21.30 uur – Zing vanuit je hart

Door Stembevrijding, Lambert Mutsaerts

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: Zing-vanuit-je-hart

 

18 t/m 20 mei 2018  – Authentic Yoga Retreat

Door Authentic Yoga, Christell Sprokel

Authentic Yoga retreats are designed to give you complete rest of body, mind and soul. Experience the stillness & silence within yourself. Open to all levels: from beginner to advanced. Includes: 5 yoga classes of 2 hours each, guided meditations, pranayama, ample rest, relaxation and me time. (Dutch & English)

More info: www.authenticyoga.nl or info@authenticyoga.nl or +31 6 4074 7867

 

Stilte dagen 2018 –  19 mei en 16 juni – 10.00 – 18.15 uur 

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling, een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf!

Voor aanmelden en meer informatie: Hartenlicht

 

20 mei – Rondleiding in klooster Gods Werkhof 

Door Stichting Gods Werkhof

Zondag 11 maart, 15 april en 20 mei is er gelegenheid om een rondleiding mee te maken door het voormalige slotklooster Gods Werkhof in Werkhoven. Voorafgaand aan de rondleiding zal Josephine Boevé, die als kloosterzuster in Gods Werkhof gewoond heeft, iets vertellen over haar leven op deze historische plek. De middag begint om 13.30 uur en is rond 15.15 uur afgelopen. U wordt verzocht op tijd aanwezig te zijn. Vanaf 13.00 uur staat de koffie klaar. De toegang bedraagt € 6,00 pp, inclusief een kopje koffie of thee.

De opbrengst is geheel bestemd voor het mantelzorgproject van de St. Gods Werkhof.

Adres: Hollendewagenweg 20, 3985 SG in Werkhoven. Tel. 0343-552332.

Meer informatie op www.godswerkhof.nl

 

23 en 24 juni 2018 – Tai Chi Tao & Ziran Qigong weekend Samaya

Door Tai Chi Tao – Pieter Gillis

Dit Tai Chi & Qigong weekend verzorgd door Pieter Gilles, master instructor Ziran Qigong, is bestemd voor een ieder die interesse heeft in Tai Chi Tao, Meditatie, Ziran Qigong en Meditatief Lopen.

Meer informatie vind je op de website van Pieter Gilles:

taichitao-pietergilles.nl/taichiqigongweekend2018Samaya.htm

 

Leergang Proceskunde – werken met Aandacht – 19/20 april – 31 mei/1 juni – 6/7 september –

8/9 november 2018 en 10/11 januari 2019

Door FCE, Stichting Opleidingskunde

Deze leergang gaat over het aandachtig ondersteunen van de ontwikkeling van individuen, groepen en processen in sociale systemen. In deze leergang doe je de kennis, attitude en vaardigheden op die je als organisatieprofessional nodig hebt om proceskundig te kijken en te handelen.

Voor aanmelden en meer informatie: FCE Stichting Opleidingskunde

 

Invisable Leadership 

Door ZenCenter- Ben Hoogenboom

Er ontstaat een nieuwe generatie leiders, die stappen zet naar een hoger niveau van zingeving. In dit 2 x 2 daagse programma ontwikkel je een extra zintuig voor de ‘onzichtbare‘ onderstroom van leiderschap. Je ziet het niet, maar het is er wel. Zoals ook een ijsberg grotendeels onder water steekt, zo heeft de dynamiek van het ‘niet zichtbare’ een grote invloed op het succes van leiderschap

Voor aanmelden en meer informatie: www.zencenter.nl/Invisible-Leadership/

 

Retraite voor ouders – 26 t/m 27 mei en 27 t/m 28 oktober 2018 

Door De Olifant Voor Ouders – Wendy Aldewereld

De Olifant biedt vaders en moeders in een drukke levensfase gespecialiseerde retraites. Tijd voor jezelf, ruimte voor verdieping, aandacht voor de prachtige omgeving en heerlijk eten. Iets voor jou?

Kijk voor meer informatie en aanmelden: www.deolifantvoorouders.nl

 

Move Me: Embodied Writing – 1 until 3 June 2018 

By Geertje Couwenbergh

Treat yourself to the inner adventure of this brand new program, developed by author and expressionist Geertje Couwenbergh. It combines the love of music, movement and writing practice to open up new pathways into your writing – and life. No specific experience is necessary. All you need is fast-writing pens, clothes you can move freely in – and a don’t-know-mind. (open to English speaking participants)

More Information: www.geertjecouwenbergh.com

 

Healing with the Body Elemental – saturday 9 juni (10:00-18:00) and sunday 10 juni (10:00-17:00)

By Tanis Helliwell

In this 2-day workshop you will develop a deeper relationship with your body elemental—your body consciousness—to diagnose causes of physical, emotional, mental weaknesses and co-create with it for optimal health. Topics would include: Discover genetic and ancestral patterns to heal your family lineage; How self-healing leads to healing of others and the Earth.

More Information: tanishelliwell.com

 

Zomerzang & Mantradans – zaterdag 30 juni (12.00 uur) t/m zondag 1 juli  (16.30 uur)

Door Jan Linssen

Tot je Zelf komen…

We zingen en dansen mantra’s en spirituele liederen uit vele culturen en oude tradities. Woorden en klanken die ons brengen naar de stilte van ons hart. Naar een diepe laag in onszelf waar het thuiskomen is. Daar te vertoeven, langer dan een enkel moment, doet je beseffen dat je opgenomen bent in een veld van vrede, een tuin van liefde. Ontdek dit veld van vrede, betreed deze tuin van liefde, en ervaar hoe elke keer dat  je hier verblijft, innerlijke rust je deel wordt. Zij is ons erfgoed, we mogen ervan genieten in dankbaarheid. Hier kom je waarlijk ‘tot je Zelf’…

Ervaring in zang of dans is niet van belang, je verlangen is voldoende.

Aanmelden en informatie: www.janlinssen.nl / janlinssen@kpnplanet.nl / 06 2341 6496

 

18 t/m 22 juli 2018 – Stilteretraite  Hartenlicht

Door Hartenlicht – Annemieke Rodenburg

De stilte maakt je hoofd leeg en je hart wakker. De stilteretraite is voor iedereen die behoefte heeft aan meer groei, bezieling en verdieping, aan minder hoofd en meer hart. In de stilte kun je jezelf weer verstaan, waardoor je de regie weer over jezelf en je eigen leven kunt nemen. Voorbij je drukke denken kom je in een ander gebied van jezelf waar liefde en inzichten je weer in contact brengen met wie je werkelijk bent. Tijdens de retraite volgen we een programma met yoga, meditatie, wandelingen en andere stilte oefeningen.

Voor meer informatie www.hartenlicht.nl

 

Deel 1: 9 t/m 12 augustus 2018- Deel 2: 9 t/m 12 februari 2019 en 30 mei t/m 2 juni 2019

Lichtend Leiderschap

Verzorgd door Annemieke Rozemond van Rozemond Coaching

Werken met licht is het mooiste werk dat je kunt doen. Door een combinatie van mediteren, visualiseren, dans, lichaamswerk, schrijfwerk en inquiries leer je meer licht toe te laten in je leven. Daarmee draag je bij aan het verhogen van de energie in je omgeving. Je stijgt boven probleem- en emotioneel gekleurd denken uit.

Voor meer informatie www.rozemondcoaching.nl/lichtend-leiderschap.

 

Dru yoga en meditatie – 23-26 augustus 2018

Door Henriette van Oekel

Ontspan, bezin en kom tot jezelf tijdens een vierdaagse retraite met dru yoga en meditatie. In de sessies komen op natuurlijke wijze de elementen ontspannen, genieten en verstillen tot volle bloei. De derde dag zal in stilte worden doorgebracht. Al met al vier dagen waarin je voor jezelf zorgt en daarmee volop uiting geeft aan de betekenis van Samaya: ‘dicht bij jezelf zijn’. Voor wie wil, verzorgt Marie Therese Roovers tijdens deze dagen massages.

Voor meer Informatie en opgave: www.henriettevanoekel.nl of hvanoekel@gmail.com

 

Jaartraining Non-dualiteit – Introductieworkshop 30 september 2018 van 10.30-17.00 uur

Door Alexander Zöllner /Art of Life

Het besef dat niet ego maar non-duaal Gewaarzijn onze meeste wezenlijke aard is, wordt door steeds meer mensen herkend. Als we daar bij terugkeren komen we ‘thuis’ bij onszelf. Het is een bron van diepe ontspanning, inspiratie en mededogen. De Jaartraining Non-dualiteit is ontwikkeld om non-duaal Gewaarzijn tot de basis van je leven te maken. De introductieworkshop is een kennismaking met de visie en werkvormen die je daarbij helpen.

Informatie over de introductieworkshop en de Jaartraining is te vinden op https://www.artoflife.nu/trainingen/jaartraining-non-dualiteit/

 

Leergang intuïtief leiderschap – april t/m november 2018

Door Kernzaken

Je beseft dat de huidige omstandigheden een nieuw type leiderschap van je vraagt, waarin persoonlijke reflectie cruciaal is.

Leidinggeven vanuit verbinding en daadkracht: Kernzaken begeleidt je in 9 maanden stap-voor-stap om een krachtige intuïtieve beslisser en inspirerende leider te zijn. Met een programma dat ook inpasbaar is in een drukke agenda, leer je snel je doelen te realiseren en de juiste knopen door te hakken op het juiste moment.

Voor aanmelden en meer informatie: Kernzaken

 

Start 10 januari 2019 – Opleiding Integrale Relatie Coaching

Door HOLONS, School voor Integrale relatieontwikkeling – Domi Lambregts                                                                 
Deze drie jarige opleiding biedt inspirerende scholing vanuit eenheidsbewustzijn en een vernieuwende, integrale benadering van relaties. Het is bedoeld voor pioniersgeesten, die zich willen specialiseren als professioneel relatiebegeleider, voorbij de gangbare visie op relaties durven kijken en een rol willen spelen in de bewuste evolutie van relaties. De opleiding wordt verzorgd door Domi Lambregts (kerndocent en supervisor), in samenwerking met Leida Schuringa (gastdocent) en Walter Brew (mannencoach).

Voor aanmelden en meer informatie: HOLONS

Terug naar pagina Aanbod