De clown volgt met open, niet-oordelende aandacht en humor de doorgaande stroom van impulsen in zichzelf en brengt deze zonder censuur tot uitdrukking. Hij/zij leeft volledig in het hier en nu, is open en alert. Hij zegt ‘JA’ aan wat zich aandient en deelt dit met zijn publiek en speelmaatjes. Zijn eigen binnenwereld is het spelmateriaal en hij geeft ruimte aan wat hij voelt en blijft hierin tegelijk in verbinding met de ander.

In deze workshop werken we eraan om in deze open staat van zijn te komen. Tevens leren we een aantal basistechnieken van clownerie. M.b.v. werkvormen als incasseren, beurtverdeling en ‘ping-pongen met het publiek’ komen we tot eenvoudige presentaties voor elkaar. De clowns die dan verschijnen zijn puur en authentiek!

De training wordt geleid door Els Jansen, zij is theatermaakster sinds 1988. Ze werkt als trainer clownerie en als uitvoerend clown. De opleiding tot Somatic Movement Teacher vormt de ondergrond van de fysieke benadering in haar lessen. Ze beoefent en studeert Tibettaans Boeddhisme.

Meer info: www.toolsforfools.nl

 

Terug naar indoor-activiteiten