Vanzelfsprekend duurzaam

Een duurzaam conferentiecentrum zijn: dat was voor ons al vanzelfsprekend nog voordat dit in de samenleving op grote schaal een item werd. Het zit in onze DNA. Al vanaf onze start in 1998 maken wij zo veel mogelijk gebruik van biologische- en streekproducten.

Op grond van onze biologische inkoop van levensmiddelen hebben wij in 2010, als eerste conferentiecentrum van Nederland, het EKO-keurmerk Horeca van de stichting EKO-keurmerk gekregen. Wij behaalden daarin een percentage van 80% en wisten dat de afgelopen jaren te verhogen naar 90%. Onze kruiden komen veelal uit eigen tuin, ons appel-perensap komt uit eigen boomgaard, onze bloemen komen zo veel mogelijk van biologische teelt en voor de inrichting kiezen wij zo veel mogelijk voor natuurlijke materialen.
Wij composteren ons eigen groenafval en gebruiken dat weer in de tuin. Zo houden we de kringloop heel dicht bij huis.

Duurzaam ondernemen heeft ook te maken met personeelsbeleid. In 2002 ontvingen wij van Koninklijke Horeca Nederland de 3e prijs voor ons personeelsbeleid. In het aannamebeleid kiezen wij voor een goede mix tussen jongeren en, vanwege hun levenservaring, voor ‘mensen met een jaartje meer’.

Wij doen onze geldzaken met de Triodosbank: de meest transparante en meest eerlijke bank van Nederland.

Pure Energie is onze energieleverancier: de enige energieleverancier die garandeert dat 100% van de geleverde energie afkomstig is van duurzame bronnen.

Een deel van dit historische gebouw is voorzien van isolatieglas met de classificatie HR++.

Met de installatie in 2017 van een revolutionair cascade cv-systeem, gebaseerd op het waterzijdig balanceren, hebben we een reductie van ons gasverbruik van 30% weten te realiseren. Waar vroeger de verwarming in het hele pand óf aan óf uit stond, kunnen we nu per zaal/ruimte schakelen en de mogelijkheid aan onze gebruikers geven zelf ook de temperatuur in de ruimte in te stellen. Onze bijzonder installatie leidt regelmatig tot werkbezoeken van Uneto-VNI vakgenoten, zoals de voorzitter Doekle Terpstra. De zeer energiezuinige 2 x 500 liter boilers worden mede d.m.v. heatpipes met reflectoren (zonneboiler), voorverwarmd en zorgen met de inliner ringleiding voor energiezuinig warm tapwater transport.  Verder zijn al de zolders voorzien van steenwol vlokkenisolatie, die buiten de aanzienlijke thermische isolatie verbetering tevens als bijkomend voordeel hebben dat de geluidsoverdracht tussen de slaapkamers aanzienlijk verbeterd is!

Sinds de zomer 2018 beschikken wij over 117 PV-cellen/zonnepanelen voor de zelfstandige opwekking van 75% van onze elektriciteitsbehoefte.

Op het gebied van transport bieden wij onze gasten zowel de mogelijkheid om de auto als de elektrische fiets op de vele laadpunten op te laden.

Al deze maatregelen samen hebben onze CO2 footprint structureel gereduceerd.

Terug naar Onze missie