Samaya is closed due to lockdown-measures

As of December 15th Samaya is closed due to the lock-down regulations of the Dutch Government. We hope to be allowed to open our gates again for you on Wednesday the 15th of March. 

Conference Centre Samaya is a small-scale Priory Hotel in central Netherlands, close to the city of Utrecht, in a green spot between a fruit area known as the Betuwe and on the fringes of the Utrecht hills (Utrechtse Heuvelrug) where it is still truly quiet. Come and feel at home in a peacefull and spacious atmosphere, and meet our team that guarantees a truly carefree stay. We offer a welcoming stay or retreat for training groups or other groups as well as for individual guests. Our 4 hectares of English landscape style garden will certainly add to your experience.

Our 5 large conference rooms are full of daylight and all have their own outside areas, so activities will easily be moved partly ‘outside’. The 28 guestrooms have comfortable furnishings and come with private bathrooms.

The Chapel (Kapel) can be used for meetings such as debates, concerts or lectures. Our (vegetarian) restaurant daily serves freshly prepared biological meals for our booked guests.

Please check our website or pay us a visit and have the Samaya experience yourself. Find out what we have to offer you.

The button below provides all the information about social distancing and Covid-19 measures.

Samaya_grote_zaal

Conference Rooms

For our business clients we have several options. We offer space and peace for professionals to inspire and to be inspired.

terras-naar-vuurplaats-square-w

Facilities

Trainers and educators working in the field of personal development experience our centre to be a natural contribution to the success of their training sessions or workshops.

Your Stay

What do we offer to make your stay at our Priory Hotel a success? There are numerous options! Our conference rooms, garden and excellent kitchen.

Ervaringen bij Samaya

Schout Schouten – Integraal Waarnemen

Samaya is een heerlijke plek om te vertoeven. Samaya betekent voor ons stilte, ruimte, en aandacht. Stilte vanwege de plek, ruimte vanwege de Tuinzaal en de tuin, en aandacht in de wijze waarop men werkt, waaronder met stip boven aan, het eten! Dat krijgen we van onze deelnemers ook altijd terug: een rustgevende plek met heerlijk eten. Dat is waarom we hier al zo lang komen.

- Schout Schouten en Siep van der Meer

www.schoutschouten.nl
Samaya
2014-08-26T21:18:50+00:00
Samaya is een heerlijke plek om te vertoeven. Samaya betekent voor ons stilte, ruimte, en aandacht. Stilte vanwege de plek, ruimte vanwege de Tuinzaal en de tuin, en aandacht in de wijze waarop men werkt, waaronder met stip boven aan, het eten! Dat krijgen we van onze deelnemers ook altijd terug: een rustgevende plek met heerlijk eten. Dat is waarom we hier al zo lang komen. - Schout Schouten en Siep van der Meer www.schoutschouten.nl

Hartenlicht – Stilteretraite & -dagen

Al 16 jaar kom ik op Samaya om stiltedagen en stilteretraites te geven op deze prachtige en liefdevolle plek. Het is dan ook voor mij en voor veel van mijn deelnemers een tweede thuis geworden. Vaak hoor ik deelnemers zeggen: “ Als ik de oprijlaan oprij, is het alsof ik in een andere wereld stap en alle stress en drukte achter me laat”. Ik ben echt dankbaar voor deze plek met haar prachtige bloemen in de gangen, de oude bomen in de heerlijke tuin en de uilen, het magische labyrint en de vriendelijke en betrokken gastvrijheid van de medewerkers.

Ik hoop hier nog vaak de stilte te mogen faciliteren.

Annemieke Rodenburg

www.hartenlicht.nl
Samaya
2016-11-01T15:22:53+00:00
Al 16 jaar kom ik op Samaya om stiltedagen en stilteretraites te geven op deze prachtige en liefdevolle plek. Het is dan ook voor mij en voor veel van mijn deelnemers een tweede thuis geworden. Vaak hoor ik deelnemers zeggen: “ Als ik de oprijlaan oprij, is het alsof ik in een andere wereld stap en alle stress en drukte achter me laat”. Ik ben echt dankbaar voor deze plek met haar prachtige bloemen in de gangen, de oude bomen in de heerlijke tuin en de uilen, het magische labyrint en de vriendelijke en betrokken gastvrijheid van de medewerkers. Ik hoop hier nog vaak de stilte te mogen faciliteren. Annemieke Rodenburg www.hartenlicht.nl

Amsterdams UMC – VUmc Academie Amsterdam

Er is iets bijzonders op deze plek wat ongemerkt bijdraagt aan de processen die wij met onze programma’s in gang willen zetten, daarom kunnen de trainingen voor ons niet anders dan bij Samaya plaatsvinden.

- Wanda Straatman

www.vumc.nl/onderwijs
Samaya
2014-02-25T12:09:29+00:00
Er is iets bijzonders op deze plek wat ongemerkt bijdraagt aan de processen die wij met onze programma’s in gang willen zetten, daarom kunnen de trainingen voor ons niet anders dan bij Samaya plaatsvinden. - Wanda Straatman www.vumc.nl/onderwijs

Henriette van Oekel

Voor mij betekent Samaya ' thuiskomen'
Om je thuis te kunnen voelen zijn er randvoorwaarden nodig; en die 'geeft' Samaya je in overvloed.
Als yoga en meditatie docente weet ik dat door de unieke combinatie van; Het gebouw met haar eenvoud en stilte, de prachtige tuin, de overheerlijke maaltijden en bovenal de warme gastvrijheid, Samaya maken tot een parel!
Een parel om je helemaal 'thuis' te voelen.

- Henriette van Oekel

www.henriettevanoekel.nl/
Samaya
2014-08-26T21:28:58+00:00
Voor mij betekent Samaya ' thuiskomen' Om je thuis te kunnen voelen zijn er randvoorwaarden nodig; en die 'geeft' Samaya je in overvloed. Als yoga en meditatie docente weet ik dat door de unieke combinatie van; Het gebouw met haar eenvoud en stilte, de prachtige tuin, de overheerlijke maaltijden en bovenal de warme gastvrijheid, Samaya maken tot een parel! Een parel om je helemaal 'thuis' te voelen. - Henriette van Oekel www.henriettevanoekel.nl/

Great Communicators – Spreken met Impact & Break Free trainingen

De afgelopen 5 jaar komen wij bij Samaya en elke keer kijken we ernaar uit om er heen te gaan... De rust, serene sfeer, prachtige tuin en heerlijke eten, zorgen ervoor dat je naast het intense werken helemaal bijkomt. Wij geven hier de trainingen Spreken met Impact en Break Free: trainingen die gaan over public speaking. Het lijkt tegenstrijdig om dit op Samaya te geven, maar juist doordat deze locatie je zo helpt om naar binnen te gaan helpt dit om blokkades en overtuigingen aan te pakken. Deze combinatie van goede kwaliteiten laat ons steeds besluiten om steeds terug te komen

- Joni Bais, directeur Great Communicators

www.greatcommunicators.nl/
Samaya
2018-06-07T10:27:21+00:00
De afgelopen 5 jaar komen wij bij Samaya en elke keer kijken we ernaar uit om er heen te gaan... De rust, serene sfeer, prachtige tuin en heerlijke eten, zorgen ervoor dat je naast het intense werken helemaal bijkomt. Wij geven hier de trainingen Spreken met Impact en Break Free: trainingen die gaan over public speaking. Het lijkt tegenstrijdig om dit op Samaya te geven, maar juist doordat deze locatie je zo helpt om naar binnen te gaan helpt dit om blokkades en overtuigingen aan te pakken. Deze combinatie van goede kwaliteiten laat ons steeds besluiten om steeds terug te komen - Joni Bais, directeur Great Communicators www.greatcommunicators.nl/

Seminar Mieke Mosmuller

Samaya is prachtig gelegen midden in een landbouw - en weidegebied. De stilte en weidsheid hebben ons verrast. De condities die Samaya biedt, de mooie omgeving, de vrijlatende hartelijke zorg, de lichte ruimtes en prachtige bloemen; de meer dan heerlijke biologische maaltijden en ook niet onbelangrijk de goede bedden, waren zeer ondersteunend voor het seminar. We kijken terug op een heel mooi verblijf. Dank daarvoor!

We komen graag weerom.

- Bert Verschoor en Joke van der Wolde
Samaya
2015-07-13T23:09:23+00:00
Samaya is prachtig gelegen midden in een landbouw - en weidegebied. De stilte en weidsheid hebben ons verrast. De condities die Samaya biedt, de mooie omgeving, de vrijlatende hartelijke zorg, de lichte ruimtes en prachtige bloemen; de meer dan heerlijke biologische maaltijden en ook niet onbelangrijk de goede bedden, waren zeer ondersteunend voor het seminar. We kijken terug op een heel mooi verblijf. Dank daarvoor! We komen graag weerom. - Bert Verschoor en Joke van der Wolde

Synnervate – Opleiding Integrale Coaching

Samaya voelt als thuiskomen
Aankomen in Samaya voelt als thuiskomen, zowel voor ons als trainers als voor de studenten. De schoonheid van de plek, de warmte en gedrevenheid van het team van mensen die Samaya leiden, de mooie lichte zalen en de prachtige tuin te midden van de weilanden. Het is een bezielde plek, tot in elk detail kun je voelen dat het hart erin zit. En daarin onderscheid het zich van andere plekken. De persoonlijke en afgestemde benadering, het onovertroffen heerlijke biologische eten, de mooie bloemen overal. De mensen van Samaya practice what they preach. Het is een plek van inspiratie, hart en bezieling.

Marinet Ritz - oprichter van de Opleiding Integrale Coaching, opleider SDi en bestuurslid van het Center for Human Emergence Nederland.

 

www.synnervate.nl
Samaya
1
2018-04-20T14:03:45+00:00
Samaya voelt als thuiskomen Aankomen in Samaya voelt als thuiskomen, zowel voor ons als trainers als voor de studenten. De schoonheid van de plek, de warmte en gedrevenheid van het team van mensen die Samaya leiden, de mooie lichte zalen en de prachtige tuin te midden van de weilanden. Het is een bezielde plek, tot in elk detail kun je voelen dat het hart erin zit. En daarin onderscheid het zich van andere plekken. De persoonlijke en afgestemde benadering, het onovertroffen heerlijke biologische eten, de mooie bloemen overal. De mensen van Samaya practice what they preach. Het is een plek van inspiratie, hart en bezieling. Marinet Ritz - oprichter van de Opleiding Integrale Coaching, opleider SDi en bestuurslid van het Center for Human Emergence Nederland.   www.synnervate.nl

Universele Witte Broederschap

De ontdekking van Samaya was een geweldige verrassing. Allen waren ingenomen met deze buitengewone omgeving. De architectuur, eenvoudig en comfortabel, en de ligging midden in de natuur, bevorderen een spirituele ambiance, die het mogelijk maakt het broederlijke werk te verrichten in voortreffelijke  omstandigheden.

We hebben genoten van de kaarsen en de boeketten in de gangen. We hebben goed geslapen en de gezonde, verse, smakelijke en gevarieerde keuken gewaardeerd.

- De voorzitter van Padme

www.omraam.nl
Samaya
2014-08-28T01:08:23+00:00
De ontdekking van Samaya was een geweldige verrassing. Allen waren ingenomen met deze buitengewone omgeving. De architectuur, eenvoudig en comfortabel, en de ligging midden in de natuur, bevorderen een spirituele ambiance, die het mogelijk maakt het broederlijke werk te verrichten in voortreffelijke  omstandigheden. We hebben genoten van de kaarsen en de boeketten in de gangen. We hebben goed geslapen en de gezonde, verse, smakelijke en gevarieerde keuken gewaardeerd. - De voorzitter van Padme www.omraam.nl

De Verbeeldingh

Als ik de oprijlaan oprijd dan komt de veilige, serene rust van Samaya me al tegemoet. Samaya, de plek om in alle rust te verblijven. Samaya doet alles wat in hun vermogen ligt om de gasten te ontzorgen. Je wordt gekoesterd en verwend. Als er een probleem is, doen ze alles om het op te lossen. Voor groepswerk is het heel bijzonder en verbindend. Het vormt een ultieme context. In alle feedback van deelnemers van mijn trainingen, wordt er altijd lovend gesproken over dé plek. Samaya, huis van samenkomen, huis van vrede. Mijn laatste ervaring was heel verrassend. Ik zat vast in een moeizame klus. Toen waren een paar dagen zelf werken en wonen in de warmte van Samaya, de ultieme oplossing om te klus te klaren en de kans om echt kilometers te kunnen maken.

- Jeannette van den Ingh – van Wijk, De Verbeeldingh
Samaya
2018-05-24T14:37:08+00:00
Als ik de oprijlaan oprijd dan komt de veilige, serene rust van Samaya me al tegemoet. Samaya, de plek om in alle rust te verblijven. Samaya doet alles wat in hun vermogen ligt om de gasten te ontzorgen. Je wordt gekoesterd en verwend. Als er een probleem is, doen ze alles om het op te lossen. Voor groepswerk is het heel bijzonder en verbindend. Het vormt een ultieme context. In alle feedback van deelnemers van mijn trainingen, wordt er altijd lovend gesproken over dé plek. Samaya, huis van samenkomen, huis van vrede. Mijn laatste ervaring was heel verrassend. Ik zat vast in een moeizame klus. Toen waren een paar dagen zelf werken en wonen in de warmte van Samaya, de ultieme oplossing om te klus te klaren en de kans om echt kilometers te kunnen maken. - Jeannette van den Ingh – van Wijk, De Verbeeldingh

IMC Mensontwikkeling – Mensgerichte Opleiding & Coaching

Al vele jaren komen wij graag in Samaya met onze opleiding Intuïtief Coachen en met onze zakelijke trainingen. De oprechte aandacht, de liefdevolle verzorging en de serene sfeer vormen een dragende omgeving voor de rust, verdieping, het aangaan van persoonlijke en professionele processen die in onze trainingen zo essentieel zijn. Een unieke plek, waar we nog lang mee verbonden hopen te zijn.

- Linda Doornweerd, IMC Mensontwikkeling – Mensgerichte Opleiding & Coaching

www.mensontwikkeling.nl
Samaya
2018-05-24T14:38:50+00:00
Al vele jaren komen wij graag in Samaya met onze opleiding Intuïtief Coachen en met onze zakelijke trainingen. De oprechte aandacht, de liefdevolle verzorging en de serene sfeer vormen een dragende omgeving voor de rust, verdieping, het aangaan van persoonlijke en professionele processen die in onze trainingen zo essentieel zijn. Een unieke plek, waar we nog lang mee verbonden hopen te zijn. - Linda Doornweerd, IMC Mensontwikkeling – Mensgerichte Opleiding & Coaching www.mensontwikkeling.nl

Relatieworkshops

Samaya is de ideale plek voor onze relatieworkshops. De atmosfeer nodigt uit tot zelfreflectie en verdieping: de noodzakelijke voorwaarden om open te staan voor nieuwe ontwikkelingen van jezelf en je partner.

- Ine en Chiel Marckmann
Samaya
2014-07-08T13:06:36+00:00
Samaya is de ideale plek voor onze relatieworkshops. De atmosfeer nodigt uit tot zelfreflectie en verdieping: de noodzakelijke voorwaarden om open te staan voor nieuwe ontwikkelingen van jezelf en je partner. - Ine en Chiel Marckmann

Academie voor Medisch Specialisten – Ethiek van leven en zorgen

Als Academie voor Medisch Specialisten organiseren wij een jaarlijks scholingsprogramma voor medici met betrekking tot ethiek. Op aanraden van iemand anders kwamen we een paar jaar geleden voor een van de modules bij Samaya terecht. Dat beviel ons en de cursisten zo goed, dat we vervolgens al onze modules bij Samaya hebben ondergebracht. De serene sfeer van het voormalige klooster past erg goed bij het reflectieve karakter van de cursus. De zalen zijn licht, ruim en sfeervol. De tuin is prachtig. De ondersteuning is prettig, behulpzaam en gastvrij. En het vegetarische eten is een absolute aanrader. Ook alle fervente vleeseters zijn daar zeer over te spreken.

- Pieter Wijnsma, cursusleider en oud-directeur Academie voor Medisch Specialisten.

www.academiemedischspecialisten.nl/cursus/ethiek-van-leven-en-zorgen/
Samaya
2018-06-07T10:27:51+00:00
Als Academie voor Medisch Specialisten organiseren wij een jaarlijks scholingsprogramma voor medici met betrekking tot ethiek. Op aanraden van iemand anders kwamen we een paar jaar geleden voor een van de modules bij Samaya terecht. Dat beviel ons en de cursisten zo goed, dat we vervolgens al onze modules bij Samaya hebben ondergebracht. De serene sfeer van het voormalige klooster past erg goed bij het reflectieve karakter van de cursus. De zalen zijn licht, ruim en sfeervol. De tuin is prachtig. De ondersteuning is prettig, behulpzaam en gastvrij. En het vegetarische eten is een absolute aanrader. Ook alle fervente vleeseters zijn daar zeer over te spreken. - Pieter Wijnsma, cursusleider en oud-directeur Academie voor Medisch Specialisten. www.academiemedischspecialisten.nl/cursus/ethiek-van-leven-en-zorgen/

Young CALL programma – Bon Courage

Het Young CALL programma hebben we dit jaar uitgevoerd bij Samaya. Dat is ons goed bevallen: rust, ruimte, weinig prikkels, puur eten en een zeer betrokken en flexibel team.

Wordt vervolgd!

 

Marcel de Rooij, oprichter van Bon Courage

 

www.boncourage.eu
Samaya
2018-05-24T14:31:29+00:00
Het Young CALL programma hebben we dit jaar uitgevoerd bij Samaya. Dat is ons goed bevallen: rust, ruimte, weinig prikkels, puur eten en een zeer betrokken en flexibel team. Wordt vervolgd!   Marcel de Rooij, oprichter van Bon Courage   www.boncourage.eu

NJPV – Nederlandse Jenaplan Vereniging

Gesprek-spel-werk-viering. Ritmiek in ons leven en dus ook in het onderwijs staat in het Jenaplanonderwijs op een belangrijke plaats. De Nederlandse Jenaplan Vereniging kiest regelmatig voor Samaya, als de plek waar deze waarde kan worden geleefd: Werken – vergaderen - stil zijn - wandelen in de boomgaard en verantwoord eten.

- Jaap Meijer

www.jenaplan.nl
Samaya
2014-08-26T20:45:26+00:00
Gesprek-spel-werk-viering. Ritmiek in ons leven en dus ook in het onderwijs staat in het Jenaplanonderwijs op een belangrijke plaats. De Nederlandse Jenaplan Vereniging kiest regelmatig voor Samaya, als de plek waar deze waarde kan worden geleefd: Werken – vergaderen - stil zijn - wandelen in de boomgaard en verantwoord eten. - Jaap Meijer www.jenaplan.nl

Kernzaken – Intuitief leiderschap

Samaya is onze vaste stek voor de leergang intuïtief leiderschap. Waarom? Omdat alles er klopt tot in de kleine details. Denk aan het warme onthaal, de kunst aan de muren, de prachtige biologische bloemen in de gangen en in de ruimte, de heerlijke biologische maaltijden, de kaarsjes die ’s avonds aangedaan worden in de lange gangen, de fijne ruimtes, de stilte. Alles krijgt de aandacht die het verdient en dat sluit zo een op een aan met hoe wij weer met onze deelnemers willen werken.

Optimale omstandigheden om met hen de resultaten te bereiken die ze voor ogen hebben en zelf ook opgeladen te worden.

Jolien Slavenburg

www.kernzaken.nl/intuitief-leiderschap
Samaya
2018-06-26T06:34:35+00:00
Samaya is onze vaste stek voor de leergang intuïtief leiderschap. Waarom? Omdat alles er klopt tot in de kleine details. Denk aan het warme onthaal, de kunst aan de muren, de prachtige biologische bloemen in de gangen en in de ruimte, de heerlijke biologische maaltijden, de kaarsjes die ’s avonds aangedaan worden in de lange gangen, de fijne ruimtes, de stilte. Alles krijgt de aandacht die het verdient en dat sluit zo een op een aan met hoe wij weer met onze deelnemers willen werken. Optimale omstandigheden om met hen de resultaten te bereiken die ze voor ogen hebben en zelf ook opgeladen te worden. Jolien Slavenburg www.kernzaken.nl/intuitief-leiderschap

The Joy of Yoga – Judith Bouwhuis

Toen ik in de zomer van 2013 voor het eerst in Samaya kwam, wist ik meteen: “Hier zou ik graag yogalessen willen geven.” In oktober dat jaar kwam deze wens in vervulling. Sinds die tijd verzorg ik wekelijks yogalessen op de dinsdagavonden. Ook toegankelijk voor andere gasten.

De rust en eenvoud van dit unieke kloosterhotel op een mooie plek midden in de weilanden, sprak me onmiddellijk aan. En mij niet alleen. Cursisten komen graag en voelen zich gauw op hun gemak. En dan is de yogales nog niet eens begonnen...

Het is de enige plek in de buurt die ik ken waar het nog echt stil is. Vanuit de Tuinzaal zien we ’s avonds de zon ondergaan en horen we soms enkel het geluid van een uiltje dat in één van de fruitbomen zit. Ik voel me dankbaar dat ik in deze mooie omgeving mag werken.

Judith Bouwhuis
www.thejoyofyoga.nl
Samaya
2020-11-19T13:56:41+00:00
Toen ik in de zomer van 2013 voor het eerst in Samaya kwam, wist ik meteen: “Hier zou ik graag yogalessen willen geven.” In oktober dat jaar kwam deze wens in vervulling. Sinds die tijd verzorg ik wekelijks yogalessen op de dinsdagavonden. Ook toegankelijk voor andere gasten. De rust en eenvoud van dit unieke kloosterhotel op een mooie plek midden in de weilanden, sprak me onmiddellijk aan. En mij niet alleen. Cursisten komen graag en voelen zich gauw op hun gemak. En dan is de yogales nog niet eens begonnen... Het is de enige plek in de buurt die ik ken waar het nog echt stil is. Vanuit de Tuinzaal zien we ’s avonds de zon ondergaan en horen we soms enkel het geluid van een uiltje dat in één van de fruitbomen zit. Ik voel me dankbaar dat ik in deze mooie omgeving mag werken. Judith Bouwhuis www.thejoyofyoga.nl

ITIP – School voor Leven en Werk

Een hele prettige locatie: de rust en de stilte, mooie lichte zalen, een fijne tuin en het lekkerste vegetarische eten dat ik ken....

- Bertram Lammers

 

www.itip.nl
Samaya
2014-07-18T00:23:37+00:00
Een hele prettige locatie: de rust en de stilte, mooie lichte zalen, een fijne tuin en het lekkerste vegetarische eten dat ik ken.... - Bertram Lammers   www.itip.nl

Ansro BV

Samaya is een magische plek. De omgeving, ruimte, verstilling, schoonheid en atmosfeer creëren de optimale condities voor een coachingsgesprek. Samaya laat niemand onberoerd, in positieve zin van het woord. Dat begint als je de oprijlaan oprijdt, met in de verte de indrukwekkende houten deur. Eenmaal voorbij deze deur zal Samaya, in alle oprechte eenvoud, je raken en uitnodigen tot zelfreflectie.

- Ans Wiebosch

www.ansro.nl
Samaya
2014-09-09T15:48:35+00:00
Samaya is een magische plek. De omgeving, ruimte, verstilling, schoonheid en atmosfeer creëren de optimale condities voor een coachingsgesprek. Samaya laat niemand onberoerd, in positieve zin van het woord. Dat begint als je de oprijlaan oprijdt, met in de verte de indrukwekkende houten deur. Eenmaal voorbij deze deur zal Samaya, in alle oprechte eenvoud, je raken en uitnodigen tot zelfreflectie. - Ans Wiebosch www.ansro.nl
0
1
Samaya

Samaya Virtual Tour

Samaya on YouTube!