De Tuin

Onze ruim 3 hectare grote achtertuin is een klein paradijs en een inspiratiebron op zich. Niet alleen om te wandelen of tot rust te komen: sommige van onze gasten maken de tuin tot onderdeel van hun training.

Over de bijna 2 kilometer lange beukenhaag die onze tuin omgeeft heeft u ruim uitzicht op de omgeving. U kunt bij ons de zon zien opkomen en weer zien ondergaan. De volledige hemelboog van horizon tot horizon draagt bij om te openen en de blik te verruimen.

Het voorterrein

Deze biedt naast gelegenheid om gratis te parkeren, ruim gelegenheid met een groep iets speciaals te doen zoals werken met paarden, boogschieten, o.i.d.

De achtertuin

De achtertuin is ingericht als Engelse landschapstuin, met mooie zichtlijnen en een grote variëteit aan bomen, stuiken en sferen. Hier hoort u alleen het geluid van vogels, voor de rest is het stil. U treft er diverse formele en informele zitplekken, zowel omsloten als met een prachtig uitzicht. De tuin is in elk seizoen een waardevolle aanvulling op uw verblijf.

Lente: alles bloeit open

Zomer: alles tot volle wasdom gekomen

Herfst: vrucht dragen en loslaten

Winter: alles komt tot rust

Bijzondere plekken

  • In de tuin zijn diverse zitplekken, zowel omsloten als met uitzicht op de tuin.
  • Helemaal achter in de tuin ligt een labyrint naar het model van de kathedraal van Chartres.
  • Onze grote onbespoten hoogstamboomgaard zorgt voor jaarlijks vers geperst appel-perensap.
  • Onder de kroon van de 3 linden bevindt zich een kring met stammen voor een groepsbijeenkomst.
  • Op de heuvel bevindt zich een kring met weids uitzicht.

 

Wandelmogelijkheden

De tuin is een prima plek voor een korte wandeling of om gedurende wat langere tijd te verblijven. Voor langere wandelingen in de omgeving, langs de Kromme Rijn en over kleine landweggetjes hebben wij verschillende wandelroutes beschikbaar, van 1 tot 3 uur.

 

Rondleidingen

Twee maal per jaar is er een open rondleiding door de tuin. Meer informatie daarover vindt u hier.
Wij verzorgen desgewenst een rondleiding rond een door u gekozen thema, zoals: stilte, transformatie, groei, je plek innemen.

Terug naar Faciliteiten