.

Alle nieuwsbrieven

Tentoonstelling Antoinette Bakker – november 2020 t/m februari 2021

Sinds begin november hangen de prachtige werken van Antoinette Bakker in de gangen van Samaya. Ongeveer 25 jaar geleden volgde zij een workshop aquarelleren en sindsdien is ze in de ban van verf en kleuren. Haar werken zijn in acryl, olieverf en gemengde technieken. Ze vindt het heerlijk om te experimenteren met materialen, kleuren en technieken. In Samaya hangen veelal werken in aardetinten die mooi aansluiten op de rustige sfeer. Haar werk is tot februari 2021 te bewonderen bij Samaya.

Voor meer informatie zie www.antoinettebakker.nl

Tentoonstelling Diederik van Leeuwen maart t/m oktober 2020

Diederik was nog een jong kind, ergens tussen 6 en 9 jaar, toen hij heel erg ziek werd en daarbij een bijna-doodervaring kreeg. Het Licht, de liefde en geborgenheid die hij toen ervoer draagt hij nog altijd als een levende herinnering in zich. Dit heeft zijn werk op bijzondere wijze beïnvloed. Naast de spirituele schilderijen hangen er ook mooie aquarel landschappen en geometrische werken. Diederik is een bijzonder getalenteerde en brede kunstenaar.

Voor meer informatie en zijn portfolia zie www.diederikvanleeuwen.com

Tentoonstelling Angelique Boas – november 2019 t/m februari 2020

Dit najaar hangen de bijzondere werken van Angelique Boas in de gangen bij Samaya. Angelique is van origine interieurarchitect en personal coach, maar wijdt zich al vanaf de jaren ’97 aan haar kunstenaarschap. Ze heeft een sterke hang naar de natuur en samen met de Sjamanistische denkwijzen vormen deze belangrijke elementen in haar werk. Zij omschrijft haar werk zelf als Native Art. In haar werk wordt gebruik van veelal natuurlijke materialen.

Voor meer informatie over Angelique Boas en een impressie van haar werk, zie www.casa-boas.nl

Tentoonstelling Lian de Zwaan en Richard Berkhof – juni 2019 t/m oktober 2019

Sinds juni 2019 hangen de prachtige kunstwerken van Lian de Zwaan en Richard Berkhof bij Samaya in de gangen bij Samaya.

De werken van Richard zijn wat groter en intens. Hij heeft zowel abstracte als figuratieve schilderijen. Hij gebruikt acryl met gemengde technieken. Het zijn grote, aanwezige doeken die bewust geen titel hebben. Richard wil graag dat de kijker zich verwondert en laat verassen zet ziet wat hij/zij zelf wil zien. Richard is een autodidact. Voor meer informatie zie www.richardberkhof.nl

 

De werken van Lian de Zwaan zijn voornamelijk abstract. Zij gaat intuïtief te werk zonder vooropgezet plan. Haar schilderijen worden opgebouwd uit vele lagen verf en een diversiteit aan materialen, waardoor er een spannend oppervlak ontstaat. Het werk is vrolijk, verrassend en valt zeer in de smaak bij onze gasten. Een impressie van haar werk is te vinden op www.liandezwaan.nl

 

Tentoonstelling Ellen Dekker en Annemieke Ros in Samaya  – februari 2019 t/m juni 2019

Deze periode hangen er kunstwerken van Ellen Dekker en Annemieke Ros bij Samaya. Ellen Dekker brengt Tussenwerelden in beeld. Annemieke Ros heeft een grafische achtergrond en haar werk past hier heel goed bij. Beide kunstenaars maken gebruik van diverse technieken.

Voor meer informatie:   www.ellendekkerschilderkunst.nl en https://annemiekeros.exto.nl

Tentoonstelling Frank Terstappen in Samaya  – september 2018 t/m januari 2019

Er hangt weer nieuwe kunst in de gangen bij Samaya. Natuurfotograaf Frank Terstappen heeft tot februari 2019 zijn indrukwekkende werken bij ons hangen. Frank heeft achtergrondinformatie beschikbaar gesteld die een mooi beeld geven over het tot stand komen van de foto’s.

Voor meer informatie kun je de website van Frank Terstappen raadplegen:  www.frankterstappen.com

Tentoonstelling Els Vegter in Samaya  – juni t/m oktober 2017

In de overzichtstentoonstelling van Els Vegter ziet u materiewerken, assemblages en olieverfschilderijen uit verschillende series en verschillende jaren. De tentoonstelling geeft een beeld van 15 jaar kunstenaarschap.

Els Vegter (1960) is beeldend kunstenaar in Utrecht. Ze heeft haar werk geëxposeerd in het Gemeentemuseum Den Haag, Luchthaven Antwerpen, Kadmium Delft, RIVM Bilthoven, Loods 6 Amsterdam, Kunstliefde Utrecht en diverse galeries. Als creatief ondernemer geeft ze schilderlessen, workshops en trainingen social media. Als journalist schrijft zij over kunst op haar eigen blog en over ruimtelijke kunst voor het tijdschrift Beelden. Meer informatie www.elsvegter.nl

Tuin expositie: Ogenblik bij Samaya

Van 1 april t/m 30 juni exposeert Mireille Schermer haar werk in de tuin bij Samaya. Mireille Schermer schildert op hout en verwerkt met name gebruikte paneeldeuren, boomschijven- en stronken tot schilderijen, objecten en installaties met een Land Art karakter. Ze zoekt in haar werken de verbinding tussen kunst en natuur en streeft naar duurzaam werk dat samenvalt met de omgeving, er ook in op mag gaan op den duur. Meer informatie: www.mireilleschermer.nl of via info@mireilleschermer.nl

 

Centra verwarming en warmwatervoorziening vernieuwd

De nieuwe eigenaren van Samaya hebben zich ten doel gesteld het comfort voor de gasten van ons gebouw te verhogen en zijn voortvarend aan de slag gegaan. Inmiddels (januari 2017) is de volledige cv-installatie vernieuwd en zijn alle zalen voorzien van een thermostaat. Centrale aansturing zorgt ervoor dat uw zaal altijd op tijd op temperatuur is. Ook de gangen voelen nu door extra radiatoren altijd comfortabel qua temperatuur. Tegelijkertijd zijn de verouderde warmwaterboilers vernieuwd, net als de circulatie-leiding, en is de isolatie van de leidingen geoptimaliseerd. Hierdoor hebben onze gasten sneller en meer warm water. Voorts zijn na overleg met de brandweer de brandmeldinstallatie en alle brandmelders vervangen, waardoor we o.a. geen kans meer hebben op ‘valse meldingen’ als de badkamerdeur open staat en de centrale door de stoom geactiveerd wordt. Uw veiligheid is daardoor uiteraard niet minder groot geworden. De verlichting in het pand is uitgewisseld voor LED. We gaan nu aan de slag met de schakeling daarvan om het gebouw nog energiezuiniger te maken. De volgende stap wordt het aanbrengen van isolatie op de zolders, de verlichting in de eetkamer en, naar de zomer toe, dubbele beglazing in de Patiozaal, de WIFI-corner, de Voorkamer, kamer Roos en de woon- en eetkamer. Duurzaam waren we al op het gebied van inkoop, afvalstromen en personeelsbeleid, door bovenstaande aanpassingen kunnen we in de loop van dit jaar ook zeggen dat ons gebouw duurzaam gebruikt en beheerd wordt. Als bovenstaande gerealiseerd is gaan we aan de slag met de slaapkamers.

 

Nieuwe eigenaren voor Samaya

De eerste eigenaren van Samaya waren aan hun pensioen toe. Zij hebben in Tonja en Mickel Bos twee enthousiaste, deskundige en ervaren mensen gevonden die het stokje met veel liefde van hen overnemen. Samaya gaat door! Een feest dat gevierd mocht worden. Op 11 oktober 2016 heeft in de aanwezigheid van een aantal genodigden een feestelijke overdracht plaatsgevonden. Zodra zij hun huis in Culemborg verkocht hebben zullen zij hun intrek nemen in de beheerderswoning.

 

 

labyrinthHet labyrint is weer als nieuw

Het labyrint in onze achtertuin ziet er weer als nieuw uit. Het onkruid is verwijderd en er is nieuw grind in aangebracht. Wilt u met uw groep of individueel het labyrint lopen, neem dan contact op met de receptie.

 

 

 

Dineren bij Samaya

Wilt u iets speciaals vieren in klein gezelschap of eens niet hoeven koken, maar lekker verwend worden? Dan kunt u in huiselijke sfeer binnen Samaya genieten tijdens een heerlijk biologisch-vegetarisch diner, uit de keuken van Samaya.
De kosten voor een 2 gangen diner zijn € 25,70 p.p. (excl. drankjes).
Voor informatie kunt u ons bereiken via T 0343-552332 of e.mail naar info@samaya.nl

Lijkt het u leuk eens wat langer bij Samaya te verblijven, informeert u dan naar de mogelijkheden als individuele gast van Samaya.

Voor nieuwtjes en aankondigingen van concerten e.d. kunt u ons volgen op Facebook.

 

eko1

Samaya heeft opnieuw goud gekregen van Sticking Eko-Keurmerk

Dit Eko-certifikaat houdt in dat 95% van onze inkoop controleerbaar van biologische teelt afkomstig is. Het spreekt voor zich dat wij daar bijzonder trots op zijn. Naast Samaya zijn er in Nederland slechts twee conferentiecentra met overnachtingsmogelijkheden die ook dit certificaat hebben gekregen. Als u uw training bij ons geeft bent u dus verzekerd van eerlijke en gezonde maaltijden.

 

 

 

Zoekt u een rustige werkplek?

Zoekt u een rustige plek voor een persoonlijke retraite, het schrijven van uw jaarverslag, een nieuw beleidsplan of voor het ontwerpen van een nieuwe training? Reserveer dan een kamer bij Samaya, desgewenst met internetaansluiting. U gaat na één of meerdere dagen ongetwijfeld meer ontspannen en met  een ander, consistenter resultaat naar huis dan wanneer u op uw eigen werkplek was gebleven. >> lees meer>>

 

Recepten van onze koks

Regelmatig vragen onze gasten of zij het recept kunnen krijgen van hetgeen zij gegeten hebben. Wij zeggen dan dat dat het geheim van onze koks is.

Maar … onze koks willen graag zo af en toe een tipje van hun sluier oplichten. Hieronder vindt u twee recepten uit de keuken van Samaya. Zie ook recepten.

Het boekje “Soep & Salade uit de keuken van Samaya” was lange tijd uitverkocht maar nu is het er weer. Het is voor € 15,00  bij de receptie te koop. U kunt het ook via de mail bestellen. Wij sturen u het dan toe tegen betaling van € 3,95 verzendkosten.

Veel kookplezier en smakelijk eten!

 

Meer weten? Wanneer u ons inschrijfformulier invult, houden wij u periodiek op de hoogte van het laatste nieuws binnen Samaya.