Missie en Visie Samaya

Onze missie

Samaya wil haar gasten verzorgen en ontzorgen. Hiervoor biedt Samaya ruimte om bewust te zijn:

  • een plek van ruimte en rust,
  • een plek die uitnodigt om te ont-moeten,
  • een veilige basis voor persoonlijke ontwikkeling en het ervaren van spiritualiteit,
  • een organisatie die inspireert tot groei in bewustzijn.

Onze visie

Wij verwezenlijken onze missie met respect voor mens & milieu en aandacht voor regionale initiatieven. Verbeteren van het comfort voor onze gasten en de duurzaamheid zijn hierbij speerpunten. We streven naar een bedrijfsrendement dat voldoende is om zowel de organisatie als de plek in stand te houden en in kwaliteit te doen groeien.

Wij onderhouden een langdurige relatie met zowel onze gasten, medewerkers en leveranciers. Wij horen graag feedback en beogen continue verbetering zodat onze gasten en medewerkers zich gezien en thuis voelen.

(Doel)groepen die graag bij Samaya komen

Wij ontvangen vooral groepen voor meerdaagse trainingen, waarbij persoonlijke ontwikkeling, groei in bewustzijn of het ervaren van spiritualiteit deel uitmaken van het programma. Dat kunnen zowel groepen zijn uit het bedrijfsleven, uit de non-profitsector als uit de particuliere sector. Bedrijfsleven en non-profit geven hier veel leiderschapstrainingen maar ook team- en visie-ontwikkeling. De particuliere sector geeft hier meestal opleidingen, workshops en retraites. In beperkte mate verzorgen wij voor deze groepen ook dagarrangementen zonder overnachting.

Regionale groepen zoals yoga, zenmeditatie en de oecumenische Werkhofgemeenschap hebben bij ons al jaren een vaste plek. Meer informatie over de groepen en hun activiteiten kunt u vinden in de activiteitenkalender bij de receptie of op onze website onder Agenda.

Samaya is gevestigd op historische grond, in een gebouw dat van oudsher mensen bezielt.

Samaya is maatschappelijk betrokken en sponsort het werk van Stichting Gods Werkhof door jaarlijks gratis een gastvrij verblijf aan te bieden aan 16 langdurig zwaarbelaste mantelzorgers.