Vaste Activiteiten

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Activiteitenkalender

Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

Zing vanuit je hart -13 december 2019- 31 januari- 13 maart – 24 april -5 juni 2020

Door Lambert Mutsaerts

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Dansklooster -14 en 15 december 2019

Door Mathilda, Coby & Michael

“Aan het einde van het jaar, is Dansklooster het liefste in het fijne Samaya. Twee heerlijke dagen waar je danst in 1 van de mooiste meditatiezalen van het land, waar jij jouw beweging mag laten zijn, op zaterdagavond hebben we een luisterconcert van Emily  en zondag lopen we het labyrint. Wij weten geen fijnere plek om het jaar dansend en mediterend af te sluiten”. Kijk op www.dansklooster.nl

Stiltedag -21 december 2019 – 1 februari – 7 maart – 4 april – 16 mei – 13 juni 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Een bijzondere kerstnachtviering – 24 december 2019

Door de Werkhofgemeenschap

Op 24 december is er om 21.00 uur in de kapel van Samaya de kerstnachtviering. We zingen, samen met het koor o.l.v. Lisette Bernt, nieuwe en oude kerstliederen. Er is een harpiste en de kapel zal prachtig versierd zijn. De dienst wordt voorgegaan door ds. Aline Barnhoorn.

Wees allen van harte welkom.

Voor meer informatie over de Werkhofgemeenschap www.werkhofgemeenschap.nl

Zensesshin (retraite) van 27 t/m 31 december 2019

Door Willem Scheepers van Zentrum

Deze retraite wordt grotendeels in stilte doorgebracht. Het programma bestaat uit periodes van 24 minuten zenmeditatie afgewisseld met loopmeditatie. Elke dag is er onderricht en ’s avonds gelegenheid voor een kort persoonlijk gesprek. Een uitgelezen om intensief met een groep de stilte in te gaan en aan jezelf toe te komen.

Voor meer informatie zentrum

Rustige Jaarswisseling – 31 december 2018 t/m 1 januari 2019

Door Wandel naar Jezelf – An Paridaen

Na een heerlijk (vegetarisch) 2-gangen diner sluiten we het oude jaar af met een ritueel en een klankontspanning. Om 24.00 uur toasten we op het nieuwe jaar! De volgende ochtend maken we een mooie wandeling van 8 km in stilte in de omgeving. Een bijzondere wijze om Oud & Nieuw met elkaar door te brengen.

Voor aanmelding en meer informatie www.wandelnaarjezelf.nl

Stilteretraite 2 t/m 6 januari 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Het nieuwe jaar starten in stilte is een prachtige mogelijkheid om je af te stemmen op jezelf en o.a. op je koers voor 2020. Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route en ritme in het leven of hol je jezelf voorbij?  In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, mindfulness, yoga, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

De Kunst van het Verbinden. Vrouwelijk leiderschap – 7 en 8 januari 2020, 28 januari en 11 februari 2020 

Door: LEF-trainingen, team- en talentontwikkeling – Patricia de Sain-Innemee en Esther Uitman-Van der Leest

Heb jij het LEF om 4 dagen diepgaand aan jezelf te werken én echt te investeren in jouw persoonlijk leiderschap? Dan vind je verrassende én vernieuwende antwoorden op jouw (persoonlijke) leiderschapsvragen.

De Kunst van Verbinden, gaat over verbinden met jezelf, met de ander én met jouw (levens/werk)doel én daarmee meer resultaat en plezier bereiken. Onze training biedt inzicht in je onderbewustzijn en het effect daarvan op jouw gedrag én dat van de ander. Met dit inzicht zorgen we dat je jouw échte kracht (her)vindt, waardoor gewenste veranderingen wel slagen en duurzaam effect hebben.

Zie voor meer informatie en/of gelijk inschrijven: www.leftrainingen.nl

Stadsverlichting 2020 –  12-1/ 9-2/ 8-3/ 12-4/ 10-5/ 14-6/ 12-7/ 9-8/ 13-9/ 11-10/ 8-11/ 13-12-2020

Door Ben van Eck

Elke 2e zondag van de maand wordt bij Samaya de Stadsverlichting meditatie gehouden, met als doel een cultuur van verlichting te stimuleren. De meditatie start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur

Deze meditatie is o.l.v. Ben van Eck. 

Voor meer informatie en aanmelden ben.van.eck@ziggo.nl

De Sprong – 27 en 28 januari 2020 + (5 februari in Amersfoort)

Door de Broedplaats voluit leven met psychosynthese

De Sprong is een fantastische 3-daagse reis die jou helpt om je volle potentie te ontdekken. Het holistische mensbeeld van de psychosynthese is daarbij uiterst behulpzaam. De training is een introductie in de visie, modellen en methode van psychosynthese. Deze veelomvattende transpersoonlijke en positieve psychologie gaat uit van de unieke essentie die al in elk mens aanwezig is. Net zoals de boom al in het zaadje opgesloten zit. De training laat je experimenteren, ervaren en ontdekken. Na 3 dagen heb je de tools in handen om vanuit rust en eigenheid bewust te kiezen en jouw eigen unieke sprong te maken.

Voor aanmelden en meer informatie www.broedplaats.academy

Leergang intuïtief leiderschap – start 5 februari 2020

Door Kernzaken – Jolien Slavenburg

Leidinggeven vanuit verbinding en daadkracht. Versterken van eigen wijsheid en intuïtie staat centraal om steeds vanuit ontspannen overzicht te handelen, vanuit een heldere purpose sturing te geven aan je organisatie of afdeling en met bezieling en charisma leiding te geven. Jolien Slavenburg begeleidt je in dit 9 maanden traject om een krachtige intuïtieve beslisser en inspirerende leider te zijn. Dit programma biedt veel ruimte voor persoonlijk leiderschap en is inpasbaar in een drukke agenda.

Voor aanmelden en meer informatie www.kernzaken.nl

Schrijftuintje 24 uurs retraite – zaterdag 8 t/m zondag 9 februari 2020

Door Schrijftuintje

De Schrijftuintje 24- uurs retraite staat in het teken van veel schrijven, buiten zijn, rust en ontmoeten.

Voor het eten wordt gezorgd en je hebt je eigen kamer om je terug te trekken. Klinkt heerlijk toch? Als je meer informatie wil, mail dan naar: miranda@schrijftuintje.nl of kijk op www.schrijftuintje.nl

Stiltekrachtdag – Zaterdag 15 februari 2020, 4 juli 2020 en 14 november 2020

Door Stiltekracht, Heidi van der Vaart

Een Stiltekrachtdag is een cadeau voor jezelf. Een dag van bezinning. Adempauze en ruimte voor jezelf. Ik begeleid jou door de dag heen met meditatie, mindful bewegen, persoonlijke ontwikkeling, het labyrint, muzikale stiltebegeleiding en verdiepingsmogelijkheden gedurende je solotijd. Een Stiltekrachtdag zal voelen als een welness voor je ziel.

Aanmelden: heidivandervaart

Wandel van je hoofd naar je hart -21 en 22 maart 2020

Door Marjolijn Punt en Anne-Marie Reimert

Vaak ‘wonen’ we in ons hoofd. Terwijl je hart en lijf hun eigen wijsheid hebben. Hoe zou het zijn daar meer naar te luisteren? Benieuwd wat je hart je te vertellen heeft? Wil je weten wat werkelijk belangrijk voor je is op dit moment? Deze mini retraite is voor jou, als je een volgende stap wilt zetten op jouw pad. Als je je hartsverlangen wilt verdiepen en je zielsverlangen verder vorm wilt geven. De basis van het programma is de positieve psychologie. In een waarderend onderzoek ga je op zoek naar wat werkelijk belangrijk voor je is, zodat je waarde(n)volle keuzes kunt maken, obstakels overwinnen en met voldoende zelfcompassie in actie komen. Uit yoga voegen we meditatie, ademhaling, houdingen en bewegingsreeksen toe die energie genereren en je stilte laten ervaren. Uit Transformational presence gebruiken we geleide meditaties die je in contact brengen met jouw zielsverlangen.

Voor aanmelden en meer informatie: info@dewandelwinkel.nl of marjolijn@bureauvoorpositievepsychologie.nl

‘Mixed up’ – a capella concert – zondag 22 maart 2020 14:30 – 17:00 uur

Door Vocal groups Coìg Project & Priscilla and the Daltons

Wat gebeurt er als twee ervaren a capella zanggroepen op één podium staan? Een mooie mix van muziek! The Daltons brengen in verrassende arrangementen een ode aan The Beatles. Coìg beweegt van vrolijke Beach Boys naar ingetogen Trijntje Oosterhuis tot authentiek Keltische muziek. Kaarten € 15,- per persoon incl. een kopje koffie of thee. Kinderen t/m 12 jaar € 10,-

Voor aanmelden en meer informatie: Reserveringen@coig.nl Zie ook de website van Coìg voor meer info: www.coig.nl of de Facebook pagina

Masterclass Werken met muziek in training, (psycho-)therapie en coaching – 20 en 21 april, 11 mei & 15 juni 2020

Door Ronald Becker & Hilde Bolt

Deze unieke Masterclass hebben we ontwikkeld voor ervaren trainers, (psycho-)therapeuten en coaches, die willen leren hoe zij muziek bewust kunnen inzetten in hun werk. Voor ons is muziek een van de mooiste dingen die de mens van oudsher heeft voortgebracht.  Muziek brengt leven, expressie, creativiteit, beweging, verstilling, verbinding, contact met jezelf en anderen. Het kanaliseert emoties en gevoelens en brengt een non-verbale dimensie die vaak niet in woorden te vatten is. Muziek werkt actief op onze hersenen en ons lichaam en muziek kun je gebruiken als een medicijn. In deze Masterclass leer je hoe je deze thema’s kunt leren vertalen naar je werkpraktijk.

Voor aanmelden en meer informatie: klik hier

Schrijftuintje 24 uurs retraite – Speciaal voor (jonge) weduwen – vrijdag 8 mei – zaterdag 9 mei 2020

Door Schrijftuintje

De Schrijftuintje 24- uurs retraite staat in het teken van veel schrijven, buiten zijn, rust en ontmoeten.

De Schrijftuintje 24- uurs retraite voor (jonge) Weduwen staat in het teken van veel buiten zijn, schrijven, rust en ontmoeten. Met lotgenoten schrijf je over je rouw en het verlies van je geliefde. En dat alleen al is fijn en bijzonder. Een mooi kado voor jezelf, zo vlak voor moederdag (10 mei 2020). Er zijn nog een paar plekken vrij. Als je meer informatie wil, mail dan naar: : miranda@schrijftuintje.nl of kijk op www.schrijftuintje.nl

Befriending Your Mind – 15 until 17 may 2020

Door Karianne Kraaijestein and Maartje Bakker

Find calm, equanimity and learn to focus in the midst of this crazy wonderfull ride called life.

In this noble silence weekend mediations on the breath and body sensations are central. Sitting and standing meditations are alternated with a daily yoga session. By silencing the mind and looking into your inner world you can take the benefits of this weekend into the outer world.

More information www.kariannekraaijestein.com

Jaartraining Bewuste evolutie van relaties – 11 t/m 12 juni 2020

Door HOLONS – Domi Lambregts

Tijdens deze jaartraining stel je je open voor nieuw opkomend bewustzijn ten aanzien van menselijke relaties in een wereld in verandering. De training voorziet in de behoefte van een nieuwe generatie. Om dit werkelijk te laten integreren leer je volgende stappen te zetten in je spirituele, emotionele en seksuele ontwikkeling.

Voor aanmelden en meer informatie www.holons.nl

Introspective Hypnosis Course Retreat –  13 t/m 17 juli 2020

Door Alba Weinman en Antonio Sangio

If you’ve been considering learning hypnosis or learning new techniques to add to your existing hypnosis practice,
come join us for 5 full days and 4 nights at the beautiful Conferentiecentrum Samaya (watch video)
Conferentiecentrum Samaya,a former monaestery for nuns, in which there was no outside contact as they spent their days praying in silence.  It is tucked away in Werkhoven, Netherlands, amongst farmlands and wide open fields. The peacefulness of this venue will allow you to drop the stress and open your mind and heart to new ideas, skills and friendships. For more information and registration Antonio Sangio

Stilteretraite 18 t/m 22 juli 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Een vakantie voor je hoofd. Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route en ritme in het leven of hol je jezelf voorbij?  In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, yoga, mindfulness, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Living from the Heart – 30 October until 1 November 2020

Door  Karianne Kraaijestein and Maartje Bakker

Finding gratitude in the midst of ten thousand sorrows and ten thousand joys

In this noble silence weekend mediations on the breath and body sensations are central. Sitting and standing meditations are alternated with a daily yoga session. By silencing the mind and looking into your inner world you can take the benefits of this weekend into the outer world.

More information www.kariannekraaijestein.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Terug naar pagina Aanbod