Vaste Activiteiten

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Activiteitenkalender

Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

Opleiding Intuïtief Coachen, groep ervaren coaches en (bege)leiders – vanaf 21 maart 2019 acht maandelijkse blokken tot in november 2019

Door IMC Mensontwikkeling, Ben Hoogenboom en Linda Doornweerd

De inspiratiebron voor onze ervaringsgerichte coachopleiding is een combinatie van Oosterse en Westerse mensvisies. Oefeningen rond waarneming en bewustwording zijn belangrijke elementen waarmee je jouw open, oordeelloze grondhouding verder ontwikkelt. Je zelfvertrouwen in het herkennen en inzetten van je intuïtie tijdens coachgesprekken groeit en ervaringsgerichte methodes stellen je direct in staat om ook de ander uit te nodigen zijn of haar intuïtie meer te benutten.

Voor aanmelding en meer informatie www.mensontwikkeling.nl/opleiding-intuitief-coachen-intensive

Zing vanuit je hart – 22 maart 2019, 17 mei 2019 en 5 juli 2019

Door Lambert Mutsaerts

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Oriëntatiemiddag over de Opleiding tot Bezielingscoach – 23 maart 2019

Door Hoogendijk Coaching en Opleiding

Heb je behoefte aan verdieping, versteviging en professionalisering van jezelf als mens en als coach? Tijdens deze Oriëntatiemiddag kun je zelf kennismaken met onze sprankelende en vernieuwende opleiding en krijg je een voorproefje van de opleiding tot Bezielingscoach, die staat voor bezieling in leven, werk en relaties. Deze drie gebieden maken het leven uit en zijn voortdurend met elkaar in uitwisseling.

Voor aanmelden en meer informatie: www.hoogendijkcoaching.nl

Rondleiding door het voormalig klooster Godswerkhof – 24 maart 2019

Door Stichting Godswerkhof

Vooraf vertellen wij u aan de hand van oude foto’s en plattegronden iets over de geschiedenis van het klooster. Deze is in 1960 gebouwd toen alleen de zusters er mochten komen. We vertellen u over de geschiedenis tot en met de huidige situatie en het huidige gebruik ervan.
Daarna leiden wij u rond waarbij we op diverse plekken stilstaan om nog wat meer te vertellen en te laten zien. Het geheel duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor aanmelden en meer informatie: wwwgodswerkhof.nl/rondleidingen

Lenteconcert gitaar en zang –  24 maart 2019

Door Karin Menken en John Jacobs

In de intieme kapel van Samaya, voorheen priorij Gods Werkhof, brengen Karin en John Nederlandse, Engelse, Ierse en Franse ballads en chansons ten gehore, mooie luisterliederen die het hart raken. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het mantelzorgproject van de stichting Gods Werkhof.
​Voorafgaand aan het concert kun u deelnemen aan een rondleiding door het markante gebouw. Entree € 7,50. Aanvang 15:30 – 16.30 uur

Aanmelden karinmenken@casema.nl. Informatie: www.hartenlied.nl

29 maart 2019 19.30 – 31 maart 2019 15.00

Weekend workshop Tijdsurfen i.c.m. zenmeditatie

Door Paul Loomans

Het weekend Tijdsurfen en Aandacht in het klooster schept een eiland aan rust, dat zich later zal voortzetten in het dagelijks leven. De workshop Tijdsurfen wordt harmonisch afgewisseld met momenten van meditatie en stilte. Er is interactie met de andere deelnemers maar ook tijd voor jezelf en aandacht voor de omgeving.

Voor meer informatie  https://www.destressontknoping.nl

Stiltedag 13 apr. / 18 mei

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Stadsverlichting -14 april-12 mei 2019

Door Stream of life

Elke 2e zondag van de maand wordt bij Samaya de Stadsverlichting meditatie gehouden, met als doel een cultuur van verlichting te stimuleren.
Deze meditatie is o.l.v. Jeannet Boender.

Informatie vindt u hier.

14 april van 10.00-17.00 uur

Stiltedag ‘van nature jezelf zijn’

Door Yoga & Meditatie – Yolanda de Vrij

Wil je een dag bijzonder genieten, helemaal tot rust komen? Vraag je jezelf wel eens af waar je hart blij van wordt? Als je merkt dat het net allemaal teveel, te druk is (geweest) dan is deze stiltedag een aanrader. We beginnen met yoga-nidra ontspanningsoefeningen, tussendoor geleide meditaties/visualisaties, een wandeling en een heerlijke lunch.

Kosten € 87,00

Voor meer informatie https://yolandadevrij.nl/


Rondleiding door de tuin van het voormalig klooster Godswerkhof – 19 mei 2019

Door Stichting Godswerkhof

Vooraf vertellen wij u aan de hand van oude foto’s en plattegronden iets over de geschiedenis van het klooster respectievelijk van de bijzondere tuin. Beide zijn in 1960 gebouwd/aangelegd toen alleen de zusters er mochten komen. We vertellen u over de geschiedenis tot en met de huidige situatie en het huidige gebruik ervan.
Daarna leiden wij u rond waarbij we op diverse plekken stilstaan om nog wat meer te vertellen en te laten zien. Het geheel duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor aanmelden en meer informatie: www.godswerkhof.nl/rondleidingen

30 mei t/m 2 juni 2019 en 19 t/m 22 september 2019

Lichtend Leiderschap

Door Rozemond Coaching – Annemieke Rozemond 

Werken met licht is het mooiste werk dat je kunt doen. Door een combinatie van mediteren, visualiseren, dans, lichaamswerk, schrijfwerk en inquiries leer je meer licht toe te laten in je leven. Daarmee draag je bij aan het verhogen van de energie in je omgeving. Je stijgt boven probleem- en emotioneel gekleurd denken uit.

Voor meer informatie www.rozemondcoaching.nl/lichtend-leiderschap.

Pixie Magic Yoga – 31 mei t/m 2 juni 2019

Door Saskia Mevis

Ben je op zoek naar een weekendje voor jezelf? Of was je niet op zoek, maar klinkt dit als muziek in je oren?

Je komt op vrijdagavond aan en vanaf dan wordt je op en top verzorgd met eten, drinken, yoga, meditaties, clearingsessies, lichaamsprocessen en overnachtingen.

Wat weten wij van RUIMTE ZIJN? We gaan samen onderzoeken, wat ruimte voor jou is, wat het kan bijdragen aan jouw leven op dit moment! Meer RUIMTE voor JOU om JEZELF te zijn! Het enige dat echt de moeite waard is in deze wereld op deze prachtige aarde.

Meer over mijn concept THE MAGIC OF CREATING SPACE
https://pixiemagic.yoga/the-magic-of-creating-space/

Workshop Zelfbeeld en Emoties i.c.m. zenmeditatie – 8 tot 10 juni 2019

Door De Stressontknoping

Goed leren omgaan met emoties kun je het beste doen op de stabiele bodem van een positief zelfbeeld. In deze workshop kun je oude patronen onderzoeken en op een zachte manier transformeren. Je kunt je zelfvertrouwen versterken en je innerlijke rust vergroten. Je kunt je richten op soepeler en luchtiger zijn of jezelf minder afhankelijk van anderen maken. Je leert op een goede manier omgaan met emoties. Onze gevoeligheden hierin zijn ook vaak met vroeger verbonden. Oud zeer kun je verwerken in de echo’s van nu!

Voor aanmelden en meer informatie: www.destressontknoping.nl

Ontdek wat klopt – 11 juni 2019

Door Suzanne Pepping, Hartgroeien | Impact die klopt

Tijd: 10.00 – 21.00 uur incl. lunch en diner.

Dit dagprogramma laat jou ontdekken wat klopt voor jou. Zodat je kunt werken met energie en voldoening. Je brengt kunnen en willen in lijn en krijgt impact die echt raakt.

Dit programma is gemaakt voor mensen die willen kiezen voor wat klopt. Voor échte impact. Want wat uit het hart komt, raakt moeiteloos.

Meer informatie: www.hartgroeien.nl/agenda.

Stilteretraite – 20 juli t/m 24 juli 2019

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg 

Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route in het leven of hol je jezelf voorbij? In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, yoga, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Samatha-Vipassanā-retreat: 28 juli t/m 7 august 2019 / Cetovimutti-Theravada

Onder leiding van Christina Garbe.

Een intensieve 10-daagse samatha-vipassanā-retraite. Bestemd voor yogi’s die intensief willen mediteren en die ervaring hebben met meerdaagse -Boeddhistische – stilte – meditatie – retraites. De retraite zal in stilte zijn. De dhammatalks zijn in het Duits met Engelse vertaling. Er zijn dagelijks individuele interviews, Duits/Engels talig. Tijdens deze retraite dienen de deelnemers zich te houden aan de 8 ethische regels (sīla).

Voor meer informatie: Zie website: Cetovimutti-theravada.org/program/agenda

Informatie/aanmelding: webmaster@cetovimutti-theravada.org (Nederlands talig)

Dru yoga en meditatie – 29 augustus t/m 1 september

Door Henriëtte van Oekel

Ontspan, bezin en kom tot jezelf tijdens een vierdaagse retraite met Dru yoga en Meditatie en de iRest Yoga Nidra. In de sessies komen op natuurlijke wijze de elementen ontspannen, genieten en verstillen tot volle bloei. De derde dag zal in stilte worden doorgebracht. Al met al vier dagen waarin je voor jezelf zorgt en daarmee volop uiting geeft aan de betekenis van Samaya: ‘dicht bij jezelf zijn’. Voor wie wil, verzorgt Marie Therese Roovers tijdens deze dagen massages.

Info en opgave: hvanoekel@gmail.com of www.henriettevanoekel.nl

Leergang Proceskunde: Werken met Aandacht  start 3 oktober 2019

Door FCE, Stichting Opleidingskunde

Deze leergang gaat over het aandachtig ondersteunen van de ontwikkeling van individuen, groepen en processen in sociale systemen. In deze leergang doe je de kennis, attitude en vaardigheden op die je als organisatieprofessional nodig hebt om proceskundig te kijken en te handelen.

Voor aanmelden en meer informatie: FCE Stichting Opleidingskunde

10 oktober 2019 –Jaartraining Bewuste evolutie van relaties

Door HOLONS – Domi Lambregts

Tijdens deze jaartraining stel je je open voor nieuw opkomend bewustzijn ten aanzien van menselijke relaties in een wereld in verandering. De training voorziet in de behoefte van een nieuwe generatie. Om dit werkelijk te laten integreren leer je volgende stappen te zetten in je spirituele, emotionele en seksuele ontwikkeling.

Voor aanmelden en meer informatie www.holons.nl

Winter retraitedag – Thuiskomen in je natuurlijke aard – 26 januari 2020

Door Irene Andriessen

Op deze dag laat je je alledaagse sores even voor wat ze zijn. Je koppelt je ervan los en komt tot jezelf. Je maakt contact met je natuurlijke aard, die ruimer en vrijer is dan je dagelijkse nogal gespannen manier van zijn. Daar is deze dag voor bestemd: om (weer) in contact te zijn met jouw vrije Zijnsaard, daar waar je van nature ruim, zorgeloos, liefdevol en levendig bent. Je komt thuis, ontspant en geniet van rijkdom van Zijn.

Voor aanmelden en meer informatie: www.ireneandriessen.nl

 

 

 


 

 


 

Terug naar pagina Aanbod