Vaste Activiteiten

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Activiteitenkalender

Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

Leergang intuïtief leiderschap – Start 1 oktober 2020

Door Kernzaken – Jolien Slavenburg

Leidinggeven vanuit verbinding en daadkracht. Versterken van eigen wijsheid en intuïtie staat centraal om steeds vanuit ontspannen overzicht te handelen, vanuit een heldere purpose sturing te geven aan je organisatie of afdeling en met bezieling en charisma leiding te geven. Jolien Slavenburg begeleidt je in dit 9 maanden traject om een krachtige intuïtieve beslisser en inspirerende leider te zijn. Dit programma biedt veel ruimte voor persoonlijk leiderschap en is inpasbaar in een drukke agenda.

Voor aanmelden en meer informatie www.kernzaken.nl

Inner Negotiation Workshop – 2 en 3 oktober 2020

Door Suzan Nengerman & Bartjeroen van der Veen

Tijdens 2 intensieve dagen ga je aan de slag met jezelf en je doelstellingen. Beweeg je tussen openen, verkennen, begrenzen, leren en accepteren. Luister je naar je eigen antwoorden, maak je keuzes en                          kom je in actie. Wil je je leven actief richting geven, heb je genoeg gedacht, gepraat en gepiekerd en wil je ervaren en doen? Dan is deelname aan de INW mogelijk de moeite waard.

Voor meer informatie nodigen we je uit contact op te nemen via: inw-nl@themms.com

Sisters of the Light – Heilige ceremoniële bijeenkomsten – Zondag 11-10-2020 en Zondag 20-12-2020 – 13.00-17.30 uur

Door Renee Steinmann en Claudia ten Klei

Renee Steinmann en Claudia ten Klei nodigen je uit voor een samenkomen als

Sisters of the Light – Heilige ceremoniële bijeenkomsten.

De tijd waarin we nu leven is lang voorspeld in de profetieën van onze voorouders. Dit is het Aquarius tijdperk, de terugkeer van het goddelijke vrouwelijke op aarde. Mannelijke- en vrouwelijke energie worden in balans en harmonie gebracht. Het Goddelijke Vrouwelijke komt weer tevoorschijn en transformeert alles wat uit balans is, en wijst de weg voor vrede, harmonie, liefde, schoonheid in onszelf en op onze planeet. Wanneer je weer toegang krijgt tot deze frequenties en deze activeert, breng je innerlijke kracht en een verbinding met een hogere wijsheid in je dagelijkse leven.

Hoe prachtig zou het zijn als jij, jouw bijdrage aan deze tijd, bewust kunt gaan ervaren en delen met gelijkgestemde vrouwen?

Claudia ten Klei (medium) en Renee Steinmann (arts en seksuoloog) willen samen met jou ruimte geven aan deze transformatie. Laten we samenkomen en onze missie vervullen… Laten we ten dienste staan aan heling, voor onszelf, voor elkaar, voor alle vrouwen op Aarde en Moeder Aarde.

Voor aanmelden en meer informatie: Cs.tenklei@icloud.com  en www.soul-time.nl

Stadsverlichting – 11 oktober 2020

Door Ben van Eck

Elke 2e zondag van de maand wordt bij Samaya de Stadsverlichting meditatie gehouden, met als doel een cultuur van verlichting te stimuleren. De meditatie start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur

Deze meditatie is o.l.v. Ben van Eck. 

Voor meer informatie en aanmelden ben.van.eck@ziggo.nl

Schrijftuintje 24 uurs retraite – Speciaal voor (jonge) weduwen – 10 en 11 oktober 2020

Door Schrijftuintje

De Schrijftuintje 24- uurs retraite staat in het teken van veel schrijven, buiten zijn, rust en ontmoeten. De Schrijftuintje 24- uurs retraite voor (jonge) Weduwen staat in het teken van veel buiten zijn, schrijven, rust en ontmoeten. Met lotgenoten schrijf je over je rouw en het verlies van je geliefde. En dat alleen al is fijn en bijzonder. Een mooi kado voor jezelf. Er zijn nog een paar plekken vrij. Als je meer informatie wil, mail dan naar: : miranda@schrijftuintje.nl of kijk op www.schrijftuintje.nl

Meditatie Stilte Retraite Rust en Mildheid – 17 en 18 oktober 2020

Door Mieke Degenaar, Heel Imperfect, werken en leven vanuit rust en compassie

Gun jezelf twee dagen van stilte en rust als een warm of verfrissend bad

In een kleine groep zal je ervaren wat de stilte met je doet. We wisselen zitten en lopen en binnen en buiten af. Ook beoefenen we milde, aandachtige beweging en zachte yoga. Dagelijks maken we ruimte om met elkaar onze ervaringen uit te wisselen. Er is voldoende rust om je op je kamer terug te trekken of in de tuin te zitten of te wandelen.

Gun jezelf afstand te nemen van alle externe prikkels. Een paar dagen voor jezelf. Jezelf beter leren kennen. Naar binnen keren en je hoofd en het denken kalmer laten worden. Rekening houden met de mogelijkheden van je lichaam. Zonder je te forceren of je in de lotushouding te dwingen. Liggend of op een stoel mediteren is net zo goed. Je hoeft niet hard te werken of je best te doen. Je hoeft niet te scoren of doelen te bereiken. Aanwezig zijn en je laten verrassen, met open mind en open hart, zodat je als vanzelf milder wordt. Zachter en sterker. Veerkrachtiger.

Voor meer informatie: https://www.heelimperfect.nl

Opleiding Intuïtief Coachen – Start 19 en 20 oktober 2020

Door IMC Mensontwikkeling

Op 19 oktober start de opleiding Intuïtief Coachen van IMC Mensontwikkeling. In 9 maanden tijd ontwikkel je je empathische en intuïtieve vermogen als coach. Reguliere coachtechnieken worden aangevuld met Oosterse werkvormen, zoals meditatie, Voice Dialogue, energie-reading, healing, aura- en chakrapsychologie. Uit de verschillende werkvormen kies jij je persoonlijke en unieke manier van coachen. Ben je geïnteresseerd, kom dan met ons kennismaken.

Voor meer informatie: https://mensontwikkeling.nl

ANIMO RE-CONNECT– 23 t/m 24 oktober2020

Door Wendy Schoffelen en Annemieke Van Zwol

Het 2 daagse ANIMO retreat is een combinatie van verschillende onderdelen waarbij er ruimte is voor alle aandacht richting jezelf. Yoga, natuur, bewustzijn en ademwerk onder professionele begeleiding staan centraal. Een weldaad voor lichaam en geest. Gun jezelf rust ruimte en verbinding!

Voor meer informatie 06-11043600 of aanmelding via: www.avanzcoaching.nl

Rondleiding door het voormalig klooster Godswerkhof – 25 oktober 2020

Door Stichting Godswerkhof

Vooraf vertellen wij u aan de hand van oude foto’s en plattegronden iets over de geschiedenis van het klooster. Deze is in 1960 gebouwd toen alleen de zusters er mochten komen. We vertellen u over de geschiedenis tot en met de huidige situatie en het huidige gebruik ervan.

Daarna leiden wij u rond waarbij we op diverse plekken stilstaan om nog wat meer te vertellen en te laten zien. Het geheel duurt ongeveer anderhalf uur.

Voor aanmelden en meer informatie: www.godswerkhof.nl/rondleidingen

Zing vanuit je hart – 30 oktober 2020

Door Lambert Mutsaers

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Levenskunst en Werkgeluk – 30 en 31 oktober 2020

Door CARPER, Caroline Perrée

Hoe vergroot je je veerkracht? Hoe ga je om met tegenslag? Hoe ontwikkel je daarnaast je ‘vierkracht’? Levenskunst & Werkgeluk helpt je antwoorden op deze vragen te vinden. Jouw opbrengst? Inzicht en meer mogelijkheden om te hanteren wat zich voordoet, in je werk en daarbuiten: de zonnige kanten én de schaduwzijden.

Voor meer informatie en aanmelden: www.carper.nu

Stiltedag – 31 oktober 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Deep Healing Retreat – 14 t/m 15 november 2020

Door Janosh

Met Janosh in retraite gaan is om te ontspannen, ervaringen te verwerken en nieuwe creaties te starten. Het is een transformerende reis, rechtstreeks naar de kern, om je ziel te doen ontwaken en je bewustzijn te vergroten.

Voor meer informatie en aanmelden: www.janosh.com

Verstillingsweekend – 14 november t/m 15 november 2020

Door Marjan van Kleef & Jacquelien Henock

Een weekend afstand nemen van de alledaagse bezigheden en prikkels. Vertragen in stilte en beweging om zo je innerlijke stem te horen. Tijdens dit weekend beoefenen we meditatie, mindfulness en Tai Chi. Ervaring is niet nodig. Hoe mooi zou het zijn om in het najaar een moment voor verstilling te maken in je agenda.

Voor meer informatie en aanmelden: Verstillingsdagen.nl 

Befriending Your Mind – October 30 to November 1 2020

By Karianne Kraaijestein and Maartje Bakker

Find calm, equanimity and learn to focus in the midst of this crazy wonderfull ride called life.

In this noble silence weekend mediations on the breath and body sensations are central. Sitting and standing meditations are alternated with a daily yoga session. By silencing the mind and looking into your inner world you can take the benefits of this weekend into the outer world.

More information www.kariannekraaijestein.com

Stadsverlichting – 8 november 2020

Door Ben van Eck

Elke 2e zondag van de maand wordt bij Samaya de Stadsverlichting meditatie gehouden, met als doel een cultuur van verlichting te stimuleren. De meditatie start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur

Deze meditatie is o.l.v. Ben van Eck. 

Voor meer informatie en aanmelden ben.van.eck@ziggo.nl

Stiltekrachtdag – 14 november 2020

Door Stiltekracht, Heidi van der Vaart

Een Stiltekrachtdag is een cadeau voor jezelf. Een dag van bezinning. Adempauze en ruimte voor jezelf. Ik begeleid jou door de dag heen met meditatie, mindful bewegen, persoonlijke ontwikkeling, het labyrint, muzikale stiltebegeleiding en verdiepingsmogelijkheden gedurende je solotijd. Een Stiltekrachtdag zal voelen als een welness voor je ziel.

Aanmelden: heidivandervaart

Inner Negotiation Workshop – 27 en 28 november 2020

Door Suzan Nengerman & Bartjeroen van der Veen

Tijdens 2 intensieve dagen ga je aan de slag met jezelf en je doelstellingen. Beweeg je tussen openen, verkennen, begrenzen, leren en accepteren. Luister je naar je eigen antwoorden, maak je keuzes en                          kom je in actie. Wil je je leven actief richting geven, heb je genoeg gedacht, gepraat en gepiekerd en wil je ervaren en doen? Dan is deelname aan de INW mogelijk de moeite waard.

Voor meer informatie nodigen we je uit contact op te nemen via: inw-nl@themms.com

Stiltedag – 28 november 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Zing vanuit je hart – 4 december 2020

Door Lambert Mutsaers

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Stadsverlichting – 13 december 2020

Door Ben van Eck

Elke 2e zondag van de maand wordt bij Samaya de Stadsverlichting meditatie gehouden, met als doel een cultuur van verlichting te stimuleren. De meditatie start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur

Deze meditatie is o.l.v. Ben van Eck. 

Voor meer informatie en aanmelden ben.van.eck@ziggo.nl

Yoga & Meditatie retraite | Thema “Compassie & Mildheid” –  vrijdag 18 t/m 20 december 2020,

Door Docent: Eva Montesinos

Retraite betekend letterlijk “terugtrekken uit het dagelijks leven”
Ieder mens bewandeld zijn of haar eigen levenspad. Onderweg tref je vreugde aan en ook pijn. Om in balans te blijven, behoeven beiden je volledige aandacht en mildheid.
Op deze dagen kun je even tot stilstand komen, afstand nemen van de dagelijkse activiteiten en drukte ,om contact te maken met jezelf. Te voelen hoe het werkelijk met je is op dat moment en ruimte te laten ontstaan voor zelfonderzoek, ontspanning en inspiratie. De retraite is een unieke gelegenheid voor zelf- ontwikkeling en heling. Een paar dagen waarin je volledig de ruimte krijgt om jezelf te zijn.
Drie dagen ondersteund door Yoga, Meditatie & Mindfulness, drie dagen voor jou!

Voor meer informatie en aanmelden: www.ikdoeyoga.nl

Stiltedag – 19 december 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Stilteretraite – 2 t/m 6 januari 2021

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Het nieuwe jaar starten in stilte is een prachtige mogelijkheid om je af te stemmen op jezelf en o.a. op je koers voor 2021. Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route en ritme in het leven of hol je jezelf voorbij?  In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, mindfulness, yoga, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Zing vanuit je hart – 15 januari 2021

Door Lambert Mutsaers

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Jaartraining Bewuste evolutie van relaties – 14 t/m 15 januari 2021

Door HOLONS – Domi Lambregts

Tijdens deze jaartraining stel je je open voor nieuw opkomend bewustzijn ten aanzien van menselijke relaties in een wereld in verandering. De training voorziet in de behoefte van een nieuwe generatie. Om dit werkelijk te laten integreren leer je volgende stappen te zetten in je spirituele, emotionele en seksuele ontwikkeling.

Voor aanmelden en meer informatie www.holons.nl

Groei! – Jaarcirkel: Stilte in het oog van de storm  – 18 en 19 januari 2021

Door IMC Mensontwikkeling

Heb jij behoefte aan tijd om te reflecteren over jouw koers in werk en privé?  Op 18 januari start de Groei! – Jaarcirkel: Stilte in het oog van de storm. Als HBO/ WO geschoolde professional/leidinggevende weet dat je je antwoorden niet alleen vindt door erover na te denken maar dat die antwoorden ook gevonden kunnen worden in je gevoel, je hart, je intuïtie. Je wilt graag ontdekken hoe je meer vanuit intuïtieve wijsheid je leven kan vormgeven. Hoe je in het oog van de storm bij jezelf kunt blijven. Ben je geïnteresseerd, kom dan gerust kennismaken!

Stiltedag – 6 februari 2021

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Zing vanuit je hart – 19 februari 2021

Door Lambert Mutsaers

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Stiltedag – 6 maart 2021

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Living from the Heart – March 12 to March 14 2021

By Karianne Kraaijestein and Maartje Bakker

Finding gratitude in the midst of ten thousand sorrows and ten thousand joys.

In this noble silence weekend meditations of forgiveness and loving kindness are central. Sitting and standing meditations are alternated with a daily yoga session. By silencing the mind and looking into your inner world you can take the benefits of this weekend into the outer world.

More information www.kariannekraaijestein.com

Stiltedag – 10 april 2021

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Zing vanuit je hart – 16 april 2021

Door Lambert Mutsaers

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Stiltedag – 22 mei 2021

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Zing vanuit je hart – 28 mei 2021

Door Lambert Mutsaers

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Zing vanuit je hart – 2 juli 2021

Door Lambert Mutsaers

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Stilteretraite – 24 t/m 28 juli 2021

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Een vakantie voor je hoofd. Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route en ritme in het leven of hol je jezelf voorbij?  In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, yoga, mindfulness, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar pagina Aanbod