Vaste Activiteiten

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Activiteitenkalender

Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

Professionele verdieping: proceskunde, werken met (online) aandacht – 18 maart 2021, 5 x twee dagen
Door Foundation of Corporate Education

We leven en werken in een beweeglijke tijd die vraagt om een nieuwe kijk op ons werk. Aandacht voor het proces en het scherp waarnemen van wat zich voltrekt wordt steeds belangrijker in een context met minder houvast. De leergang is voor adviseurs en leidinggevenden die zoeken naar een andere kijk en verdieping in hun vak.

Voor meer informatie en aanmelden www.corporate-education.com/leergang/proceskunde/ 

24-uurs retraite voor vrouwen – 19 en 20 maart 2021 (volgende data: 28 en 29 mei, 9 en 10 juli, 17 en 18 september, 10 en 11 december 2021)
Door Denise van Geelen

24 uur voor jezelf; stilstaan bij wie je bent, wat je vindt en voelt, dat doe je misschien niet vaak genoeg. Er is zoveel dat ook nog ‘moet’. Werk, familie, gezin, sociale contacten, de liefde, ambities. Je ben er maar druk mee. Tijd voor jezelf kan er dan behoorlijk bij in schieten. Hoe zou het zijn om 24 uur de tijd te nemen? Om verhalen te delen, ruimte aan jezelf te geven, stil te staan bij wat er in je leeft en andere vrouwen te ontmoeten die ook op zoek zijn naar diepgang en rust.
Voor aanmelding en meer informatie: www.denisevangeelen.nl/retraite

De Sprong – 21 en 22 maart 2021 (en 10 april 2021 in Amersfoort)
Door De Broedplaats voluit leven met psychosynthese

Durf jij de sprong te nemen? Voel je dat je toe bent aan een sprong in je leven. Een sprong naar iets nieuws. Of heb je een duw gekregen en merk je dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Tijdens De Sprong helpen wij je om de sprong te wagen. De Sprong is een fantastische 3-daagse reis die jou helpt om je volle potentie te ontdekken. Het holistische mensbeeld van de psychosynthese is daarbij uiterst behulpzaam. De training is een introductie in de visie, modellen en methode van psychosynthese. Deze veelomvattende transpersoonlijke en positieve psychologie gaat uit van de unieke essentie die al in elk mens aanwezig is. Net zoals de boom al in het zaadje opgesloten zit. De training laat je experimenteren, ervaren en ontdekken. Na 3 dagen heb je de tools in handen om vanuit rust en eigenheid bewust te kiezen en jouw eigen unieke sprong te maken. Misschien kies je wel voor meer en besluit je een opleiding bij ons te gaan volgen.
Voor meer informatie en aanmelden: https://broedplaats.academy/desprong/

Weekendworkshop ‘Stressvrij leven met Tijdsurfen’ i.c.m. zenmeditatie – 26, 27 en 28 maart 2021
Door Stressontknoping, Paul Loomans

Leer stressvrij te leven met Tijdsurfen volgens de 7 aanwijzingen van zenmonnik Paul Loomans. Ga tijd ervaren als iets waarvan je kunt genieten in plaats van iets waarvan er steeds te weinig is. Te midden van uitdagingen en hectiek blijf je een baken van rust. Door te gaan Tijdsurfen leef je met plezier en voldoening. Je voorkomt stress en blijft daarom gezond. Je bent creatief en productief! De meditatie is gebaseerd op zenmeditatie. Beginners zijn van harte welkom. Naast de workshop is er ook tijd voor jezelf.
Voor aanmelden en meer informatie: klik hier

Kennismaking Opleiding Intuïtief Coachen – 27 maart 2021
Door IMC Mensontwikkeling

Wil je meer weten over de opleiding Intuïtief Coachen van IMC Mensontwikkeling, dan ben je van harte welkom op de kennismakingsmiddag.  De trainers nemen je mee in de sfeer en werkwijze van de opleiding, waarin je jouw coachvaardigheden (verder) ontwikkelt, evenals je empathische en intuïtieve vermogen als coach. Regulieren technieken vul je aan met Oosterse werkvormen, zo werken we met meditatie, Voice Dialogue, energie-reading, healing, aura- en chakrapsychologie. Uit de verschillende werkvormen kies jij je persoonlijke en unieke manier van coachen. De opleiding bestaat uit 8 tweedaagse blokken, met elkaar verbonden door reflectie- en coachopdrachten en is geaccrediteerd door de Nobco/EMCC. Op de kennismakingsmiddag ervaar je vrijblijvend of de opleiding bij je past.
Je kunt je hier aanmelden voor de kennismakingsmiddag.


Yoga & meditatie retraite: Compassie & mildheid – 9 t/m 11 april 2021
Door Ik doe yoga, Eva Montesinos

Retraite betekend letterlijk “terugtrekken uit het dagelijks leven”. Ieder mens bewandeld zijn of haar eigen levenspad. Onderweg tref je vreugde aan en ook pijn. Om in balans te blijven, behoeven beiden je volledige aandacht en mildheid. Op deze dagen kun je even tot stilstand komen, afstand nemen van de dagelijkse activiteiten en drukte, om contact te maken met jezelf. Te voelen hoe het werkelijk met je is op dat moment en ruimte te laten ontstaan voor zelfonderzoek, ontspanning en inspiratie. De retraite is een unieke gelegenheid voor zelfontwikkeling en heling. Een paar dagen waarin je volledig de ruimte krijgt om jezelf te zijn. Drie dagen ondersteund door Yoga, Meditatie & Mindfulness, drie dagen voor jou!
Voor aanmelden en meer informatie: www.ikdoeyoga.nl

Zing vanuit je hart – 16 april, 28 mei en 2 juli 2021
Door Lambert Mutsaers

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.
Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Vivre Retraite – bij voldoende aanmeldingen volgt er een datum
Door Jeanine Louijzer en Lambert Mutsaers

Drie heerlijke dagen waarin het gaat om jouw hartsverlangen. Ontspannen en even los komen van de huidige situatie. Een lang weekend om je weer te verbinden met wat voor jou belangrijk is en wat jouw hart voedt. De retraite is erop gericht om te verzachten, te ontspannen en in contact te komen met je eigen wijsheid. We doen dat met qiqong, adembewustzijn, stembevrijding, zingen, creatieve opdrachten, stilte en de verbinding met de natuur.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Stiltedag – 17 april, 22 mei en 19 juni 2021
Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.
Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl


Kennismaking Verdiepende leergang Intuïtie in Coaching – 19 april 2021

Door IMC Mensontwikkeling

Heb je een erkende opleiding gevolgd en werk je als coach of coachend leidinggevende, kom dan op 19 april naar de kennismakingsmiddag voor de  Verdiepende leergang Intuïtie in Coaching, waar je naast het inzetten van jouw intuïtie en die van je coachee, verder leert werken met kwetsbaarheid die je tijdens het coachproces kunt tegenkomen. De leergang start in oktober. Aan deze leergang is door de Nobco een PE vignet toegekend van 90 punten.
Je kunt je hier aanmelden voor de kennismakingsmiddag


Jaartraining Zingeving coach – 8-daagse training start 19 en 20 april 2021

Door Ben Hoogenboom, ZenCenter

Wat is de zin van het leven? De jaartraining ‘zingeving coach’ neemt je mee op een zoektocht naar zingeving en spirituele ontwikkeling. Vanuit een vrije en open geest word je bewust van wie je ten diepste bent en wat de ankers zijn van jouw bestaan.
Voor meer informatie: ZINGEVING COACH Jaartraining – Start in april 2021 – Meld je aan. (zencenter.nl)


Organisch veranderen: niet-doen en niets ongedaan laten – Start 21 en 22 april 2021
Door Amsterdam UMC – Inez Dirkzwager

Deze tijd gekenmerkt zich door onzekerheden, kansen, snelle ontwikkelingen, veranderingen waarvan we de uitkomst niet weten. Dit vraagt om de Kunst van het Loslaten.
De leergang ontwikkeld bij VUmc voor mensen die vanuit hun functie, rol of persoonlijke missie een bijdrage leveren aan transformatieprocessen. Start maart 2021.
Informatie: i.dirkzwager@amsterdamumc.nl 06-23728773 of via www.vumc.nl


Jaargroeicirkel 2021 – start 17 t/m 18 mei 2021
Door Sander Wisse en Annemiek Hormann

De Jaargroeicirkel 2021 bestaat uit 6 tweedaagse ontwikkelretraites. De start bijeenkomst is in maart. De Jaargroeicirkel wordt begeleid door Sander Wisse van Loving Nuture een bevlogen sjamaan en natuurcoach en door Annemiek Hormann Training en Coaching een topcoach en trainer op het gebied van leiderschap, teambegeleiding, persoonlijk en intuïtieve ontwikkeling. Ervaar de kracht van zes maal een tweedaagse ontwikkelretraite, waarin je jezelf ruimte geeft om terug te kijken op je leven, stil te staan en vanuit jouw essentie opnieuw je eigen koers vooruit te bepalen. De Jaargroeicirkel is voor HBO/WO-ers die zoeken naar antwoorden die niet alleen te vinden zijn door erover na te denken, maar ook gevonden mogen worden in je gevoel, je wijsheid en je intuïtie. Neem jouw plek in op 1 van de stoelen en word een jaar lang onderdeel van een groep inspirerende mensen die jou spiegelen en voor wie jij ook een spiegel bent. Nieuwsgierig geworden? Kijk op onze website of neem met ons contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Driedaagse workshop ‘Zelfbeeld en Emoties’ i.c.m. zenmeditatie – 4, 5 en 6 juni 2021
Door De Stressontknoping

Goed leren omgaan met emoties kun je het beste doen op de stabiele bodem van een positief zelfbeeld. In deze workshop kun je oude patronen onderzoeken en op een zachte manier transformeren. Je kunt je zelfvertrouwen versterken en je innerlijke rust vergroten. Je kunt je richten op soepeler en luchtiger zijn of jezelf minder afhankelijk van anderen maken. Vervolgens leer je op een goede manier omgaan met emoties, zoals angst, boosheid, verdriet en pijn. Wanneer je je aandacht op de juiste manier weet te richten, komen deze emoties vanzelf tot rust. Ook zien we hoe je oud zeer kunt verwerken in de echo’s van nu! De workshop is bedoeld voor iedereen die zijn zelfbeeld wil verbeteren en zijn emotionele reacties wil kunnen kalmeren.
Voor aanmelden en meer informatie klik hier

Leer Teamcoachen Exclusief – start 7 en 8 t/m 9 juni 2021
Door Floordaver.nl

Teamcoachen Exclusief editie NL is het 10 maanden programma voor senior consultants & ervaren leiders, zowel powervrouwen als echte mannen. Krijg jouw teams in de GO stand. Zodat je zelf steviger voor je teams staat, HET voorbeeld wordt voor jouw organisatie als het gaat om Leiderschap of jouw onderneming een megaboost geeft.
Voor meer aanmelden en meer informatie: https://floordaver.nl/teamcoachenexclusief/ 

Startdatum Opleiding Intuïtief Coachen – 8 juni 2021
Door IMC Mensontwikkeling

De opleiding Intuïtief Coachen van IMC Mensontwikkeling bestaat uit 8 tweedaagse blokken, met elkaar verbonden door tussentijdse reflectie- en coachopdrachten. Je leert technische vaardigheden en ontwikkelt le empathische en intuïtieve kwaliteiten. Regulieren coachtechnieken worden aangevuld met Oosterse werkvormen. Zo werken we met meditatie, Voice Dialogue, energie-reading, healing, aura- en chakrapsychologie, natuurcoaching. Uit de verschillende werkvormen kies jij je persoonlijke en unieke manier van coachen en ondersteun je jouw coachee bij het vinden van eigen antwoorden.. De opleiding is geaccrediteerd door Nobco/EMCC.
Je kunt je hier aanmelden voor de opleiding, of voor een vrijblijvende kennismaking.

Stilteretraite – 24 t/m 28 juli 2021
Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Een vakantie voor je hoofd. Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route en ritme in het leven of hol je jezelf voorbij?  In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, yoga, mindfulness, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.
Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

 

Meditatie Stilte Rust en Mildheid- Kennismakingsretraite – 21 t/m 22 augustus 2021
Door Mieke Degenaar, Heel Imperfect,        werken en leven vanuit rust en compassie          

Gun jezelft wee dagen van stilte en rust en compassie als een warm bad. Kleinschalig en veilig. In een kleine groep zal je ervaren wat de stilte met je doet. We wisselen begeleide compassie meditatie, lopen en binnen en buiten af. Ook beoefenen we milde, aandachtige beweging en zachte yoga. Dagelijks maken we ruimte om met elkaar onze ervaringen uit te wisselen. Er is voldoende tijd om je op je kamer terug te trekken, in de tuin te zitten of te wandelen. Gun jezelf afstand te nemen van alle externe prikkels. Een paar dagen voor jezelf. Jezelf beter leren kennen. Naar binnen keren en je hoofd en het denken kalmer laten worden. Rekening houden met de mogelijkheden van je lichaam, zonder je te forceren of je in de lotushouding te dwingen. Liggend of op een stoel mediteren is net zo goed. Je hoeft niet hard te werken of je best te doen. Je hoeft niet te scoren of doelen te bereiken. Aanwezig zijn en je laten verrassen, met open mind en open hart, zodat je als vanzelf milder wordt. Voor meer informatie: https://www.heelimperfect.nl

Verwendagen voor mantelzorgers – 23 t/m 25 augustus 2021
Door Stichting Gods Werkhof

Sinds 2008 biedt stichting Gods Werkhof elk jaar zwaar belaste mantelzorgers een paar dagen gastvrij verblijf aan. Zij krijgen een vrijblijvend programma aangeboden onder het motto ‘alles kan, niets hoeft’. Deze mantelzorgers kunnen dan tot rust komen, even afstand nemen, gehoord en gezien worden. Deelnemers kunnen hun verhaal kwijt, contacten opdoen, lotgenoten ontmoeten. De mantelzorgers worden begeleid door mensen die vanuit hun professie ervaring hebben in het werk met mantelzorgers. We zijn voor het realiseren van de mantelzorgdagen afhankelijk van bijdragen van deelnemers en van sponsoren en donateurs. Afgelopen jaren ontvingen wij donaties en sponsoring van diverse betrokken partijen.
Voor meer informatie kunt u een email sturen naar welkom@godswerkhof.nl of www.godswerkhof.nl

Stiltedag op 11 september, 9 oktober, 20 november en 11 december 2021
Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.
Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Startdatum Verdiepende leergang Intuïtie in Coaching – 4 oktober 2021
Door IMC Mensontwikkeling

Je hebt al een erkende coachopleiding – of vergelijkbaar – gevolgd en je herkent – of vermoedt – dat er nieuwe mogelijkheden en een stevige innerlijke kracht vrijkomt, wanneer je je intuïtie vaker benut. Je wil diepgaander werken met kwetsbaarheid die in een coachtraject naar boven kan komen en je wil vaardigheden ontwikkelen om je coachees of cliënten te ondersteunen in het contact met hun eigen intuïtie.  Misschien is de Verdiepende leergang Intuïtie in Coaching iets voor jou. Deze leergang past uitstekend in jouw activiteiten ten behoeve van Permanente Educatie: de Nobco heeft een PE vignet toegekend van 90 punten.
Je kunt je hier aanmelden voor de opleiding, of voor een vrijblijvende kennismaking