Vaste Activiteiten

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Activiteitenkalender

Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

Powercourse – 28 t/m 29 mei en 2 t/m 3 juli 2019

Door Great Communicators

Voor een selecte groep professionals hebben we een versnelde variant van onze opleiding Spreken met Impact: de Powercourse Spreken met Impact. Dit is de opleiding geconcentreerd in twee maal twee dagen met een overnachting, speciaal voor ervaren en/of ambitieuze sprekers. In deze 4 dagen – die plaatsvinden in het prachtige Samaya – gaan we aan de slag met jouw performance, psychology en presence als spreker. Wat zit er nog in de weg? Waar ligt je kracht? Wat heeft je verhaal nodig? Welke winst kun je nog pakken? Voor meer info en inschrijving:

www.greatcommunicators.nl/powercourse

Lichtend Leiderschap – 30 mei t/m 2 juni 2019 en 19 t/m 22 september 2019

Door Rozemond Coaching – Annemieke Rozemond 

Werken met licht is het mooiste werk dat je kunt doen. Door een combinatie van mediteren, visualiseren, dans, lichaamswerk, schrijfwerk en inquiries leer je meer licht toe te laten in je leven. Daarmee draag je bij aan het verhogen van de energie in je omgeving. Je stijgt boven probleem- en emotioneel gekleurd denken uit.

Voor meer informatie www.rozemondcoaching.nl/lichtend-leiderschap.

Pixie Magic Yoga – 31 mei t/m 2 juni 2019

Door Saskia Mevis

Ben je op zoek naar een weekendje voor jezelf? Of was je niet op zoek, maar klinkt dit als muziek in je oren?

Je komt op vrijdagavond aan en vanaf dan wordt je op en top verzorgd met eten, drinken, yoga, meditaties, clearingsessies, lichaamsprocessen en overnachtingen. Wat weten wij van RUIMTE ZIJN? We gaan samen onderzoeken, wat ruimte voor jou is, wat het kan bijdragen aan jouw leven op dit moment! Meer RUIMTE voor JOU om JEZELF te zijn! Het enige dat echt de moeite waard is in deze wereld op deze prachtige aarde. Meer over mijn concept THE MAGIC OF CREATING SPACE
www.pixiemagic.yoga

Workshop Zelfbeeld en Emoties i.c.m. zenmeditatie – 8 tot 10 juni 2019

Door De Stressontknoping

Goed leren omgaan met emoties kun je het beste doen op de stabiele bodem van een positief zelfbeeld. In deze workshop kun je oude patronen onderzoeken en op een zachte manier transformeren. Je kunt je zelfvertrouwen versterken en je innerlijke rust vergroten. Je kunt je richten op soepeler en luchtiger zijn of jezelf minder afhankelijk van anderen maken. Je leert op een goede manier omgaan met emoties. Onze gevoeligheden hierin zijn ook vaak met vroeger verbonden. Oud zeer kun je verwerken in de echo’s van nu!

Voor aanmelden en meer informatie: www.destressontknoping.nl

Stadsverlichting – 9 juni 2019

Door Stream of life

Elke 2e zondag van de maand wordt bij Samaya de Stadsverlichting meditatie gehouden, met als doel een cultuur van verlichting te stimuleren.
Deze meditatie is o.l.v. Jeannet Boender.

Informatie vindt u hier.

De Sprong – 24 en 25 juni 2019 (en 6 juli in Amersfoort)

Door: De Broedplaats voluit leven met psychosynthese

De Sprong is een fantastische 3-daagse reis die jou helpt om je volle potentie te ontdekken. Het holistische mensbeeld van de psychosynthese is daarbij uiterst behulpzaam. De training is een introductie in de visie, modellen en methode van psychosynthese. Deze veelomvattende transpersoonlijke en positieve psychologie gaat uit van de unieke essentie die al in elk mens aanwezig is. Net zoals de boom al in het zaadje opgesloten zit. De training laat je experimenteren, ervaren en ontdekken. Na 3 dagen heb je de tools in handen om vanuit rust en eigenheid bewust te kiezen en jouw eigen unieke sprong te maken.

Meer informatie en aanmelden: www.broedplaats.academy/de-sprong

MOVE ME: Embodied Writing Weekend – 28 juni t/m 30 juni 2019

Door: Geertje Couwenbergh

Treat yourself to this inner adventure that combines the love of music, movement and writing practice to open up new pathways into your writing – and life. Author Geertje Couwenbergh developed this program to help you travel to the root of expression. It explores fundamental human stuff: to move, to connect and express.

link naar registratie en informatie: www.geertjecouwenbergh.com

Zing vanuit je hart – 5 juli – 4 oktober -1 november- 13 december 2019- 31 januari- 13 maart – 24 april -5 juni 2020

Door Lambert Mutsaerts

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Stilteretraite – 20 juli t/m 24 juli 2019

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg 

Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route in het leven of hol je jezelf voorbij? In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, yoga, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl


Samatha-Vipassanā-retreat: 28 juli t/m 7 august 2019 / Cetovimutti-Theravada

Onder leiding van Christina Garbe.

Een intensieve 10-daagse samatha-vipassanā-retraite. Bestemd voor yogi’s die intensief willen mediteren en die ervaring hebben met meerdaagse -Boeddhistische – stilte – meditatie – retraites. De retraite zal in stilte zijn. De dhammatalks zijn in het Duits met Engelse vertaling. Er zijn dagelijks individuele interviews, Duits/Engels talig. Tijdens deze retraite dienen de deelnemers zich te houden aan de 8 ethische regels (sīla).

Voor meer informatie: Zie website: Cetovimutti-theravada.org/program/agenda

Informatie/aanmelding: webmaster@cetovimutti-theravada.org (Nederlands talig)

Zomervijfdaagse meridiaan chi kung, familieopstellingen en 5-elementenyoga – 29 juli t/m 2 augustus 2019

Door Hilde van Bulck van The New Life Experience en Hilde Broeckhove van Bewust bewegen

Via (familie)opstellingen, meridiaan chi kung en 5-elementen yoga creëren we samen uirmte om het oude te transformeren en nieuwe bewegingen te verwelkomen. Zo kijk je met een nieuwe frisse blik naar je eigen verhaal en ben je één met wat is. We doen dat in verbinding met de prachtige natuur om ons heen.

Aanmelden en informatie: www.the-new-life-experience.com en www.bewustbewegen.be

Vierdaagse Zomerretraite ‘Van worden naar Zijn’ – 9 t/m 12 augustus 2019

Door Erik van Zuydam

Vier dagen om je diepgaand af te stemmen op je thuisbasis van rust. Je aandacht afwenden van het rumoer van het verstand en diep te ontspannen in de stilte voorbij het denken. Erik van Zuydam is de auteur van het boek ‘De Ontdekking van het Nu’.

Aanmelden en informatie: www.inzicht-nu.nl

email: inzichtnu@icloud.com

Yoga & adem retreat – 14 t/m 18 augustus 2019

Door Harmony Yoga – Harmke Bekkema

Opladen, bezinnen & verdiepen om fris aan het nieuwe seizoen te beginnen. In deze 3×24 uur staan yoga & ademhaling centraal. Dat betekent veel stilte, yoga-asana, pranayama en ook theorie, filosofie en helend ademwerk. Zeker ook geschikt voor yogadocenten. Het retreat wordt gegeven een yogadocente (hatha geïnspireerd door Iyengar en Vijnana) en ademcoach (opgeleid door Herleva).

Meer informatie  harmonyyoga.nl en opgeven via harmkebekkema@gmail.com Je krijgt dan een intake formulier toegestuurd.

Zomerzang en Mantradans – 15 en 16 augustus 2019

Onder leiding van Jan Linssen

Zing, Dans, Speel, Ontspan… en Kom tot je Zelf. We zingen en dansen mantra’s en spirituele liederen uit vele culturen en oude tradities op livemuziek (gitaar). Woorden en klanken die ons brengen naar de stilte van ons hart. Naar een diepe laag in onszelf waar het thuiskomen is. Daar te vertoeven, langer dan een enkel moment, doet je beseffen dat je opgenomen bent in een veld van vrede, een tuin van liefde.

Voor meer informatie: www.janlinssen.nl

Initiatie-Retreat Authentiek & Intuïtief Zingen – 16 t/m 19 augustus 2019

Door Songdance

Heractiveer je aangeboren gave om heling te brengen voor jezelf en anderen door middel van je stem. Authentiek zingen is zingen wat is, klank geven aan je ware gevoel. Intuïtief zingen is zingen vanuit een helende intentie voor jezelf en voor de groep. Vier dagen ervaringsgericht en diepgaand werken met en genieten van onze stem.

Voor meer informatie: www.songdance.be

Dru yoga en meditatie – 29 augustus t/m 1 september

Door Henriëtte van Oekel

Ontspan, bezin en kom tot jezelf tijdens een vierdaagse retraite met Dru yoga en Meditatie en de iRest Yoga Nidra. In de sessies komen op natuurlijke wijze de elementen ontspannen, genieten en verstillen tot volle bloei. De derde dag zal in stilte worden doorgebracht. Al met al vier dagen waarin je voor jezelf zorgt en daarmee volop uiting geeft aan de betekenis van Samaya: ‘dicht bij jezelf zijn’. Voor wie wil, verzorgt Marie Therese Roovers tijdens deze dagen massages.

Info en opgave: hvanoekel@gmail.com of www.henriettevanoekel.nl

Retraite-weekend voor meer innerlijke rust – 14 t/m 15 september 2019 en 22 t/m 24 november 2019

Door Chantal Schenk – Lachend Hart

We zijn allemaal druk. Druk met je werk, gezin, hobby’s, familie, vrienden, vrijwilligerswerk en noem maar op. Die activiteiten geven ons voldoening, maar werken soms ook verslavend. Waar vind jij in al die drukte nog tijd om stil te staan? Ben je bijvoorbeeld wel gelukkig? Of mis je iets in je leven? Wat zou je willen veranderen? Dit retraite-weekend helpt je om werkelijk stil te staan en geeft je alle tijd, ruimte en rust om antwoorden op deze vragen te vinden.

Je gaat na dit retraite-weekend naar huis met waardevolle inzichten en met de benodigde tools vanuit de Body Mind Release Therapie om zelf aan de slag te kunnen gaan.

Meer informatie: lachendhart14@gmail.com

 

Stiltedag – 14 september -12 oktober -16 november -21 december 2019 – 1 februari – 7 maart – 4 april – 16 mei – 13 juni 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Ontdek wat klopt – 1 oktober 2019

Door Suzanne Pepping, Hartgroeien | Impact die klopt

Tijd: 10.00 – 21.00 uur incl. lunch en diner.

Dit dagprogramma laat jou ontdekken wat klopt voor jou. Zodat je kunt werken met energie en voldoening. Je brengt kunnen en willen in lijn en krijgt impact die echt raakt.

Dit programma is gemaakt voor mensen die willen kiezen voor wat klopt. Voor échte impact. Want wat uit het hart komt, raakt moeiteloos.

Meer informatie: www.hartgroeien.nl/agenda.

Leergang Proceskunde: Werken met Aandacht  start 3 oktober 2019

Door FCE, Stichting Opleidingskunde

Deze leergang gaat over het aandachtig ondersteunen van de ontwikkeling van individuen, groepen en processen in sociale systemen. In deze leergang doe je de kennis, attitude en vaardigheden op die je als organisatieprofessional nodig hebt om proceskundig te kijken en te handelen.

Voor aanmelden en meer informatie: FCE Stichting Opleidingskunde

Jaartraining Bewuste evolutie van relaties – 10 oktober 2019

Door HOLONS – Domi Lambregts

Tijdens deze jaartraining stel je je open voor nieuw opkomend bewustzijn ten aanzien van menselijke relaties in een wereld in verandering. De training voorziet in de behoefte van een nieuwe generatie. Om dit werkelijk te laten integreren leer je volgende stappen te zetten in je spirituele, emotionele en seksuele ontwikkeling.

Voor aanmelden en meer informatie www.holons.nl

Winter retraitedag – Thuiskomen in je natuurlijke aard – 26 januari 2020

Door Irene Andriessen

Op deze dag laat je je alledaagse sores even voor wat ze zijn. Je koppelt je ervan los en komt tot jezelf. Je maakt contact met je natuurlijke aard, die ruimer en vrijer is dan je dagelijkse nogal gespannen manier van zijn. Daar is deze dag voor bestemd: om (weer) in contact te zijn met jouw vrije Zijnsaard, daar waar je van nature ruim, zorgeloos, liefdevol en levendig bent. Je komt thuis, ontspant en geniet van rijkdom van Zijn.

Voor aanmelden en meer informatie: www.ireneandriessen.nl

 

 

 

 

 

  

Terug naar pagina Aanbod