Vaste Activiteiten

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Activiteitenkalender

Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

Dru yoga en meditatie – 25 t/m 27 januari 2019

Door Henriette van Oekel

Ontspan, bezin en kom tot jezelf tijdens een tweedaagse retraite met dru yoga en meditatie. In de sessies komen op natuurlijke wijze de elementen ontspannen, genieten en verstillen tot volle bloei. De zondag zullen de lessen in stilte worden doorgebracht. Al met al twee dagen waarin je voor jezelf zorgt en daarmee volop uiting geeft aan de betekenis van Samaya: ‘dicht bij jezelf zijn’. Voor wie wil, bestaat er de mogelijkheid om op vrijdagavond aan te komen en op zaterdagmorgen vroeg de dag te beginnen met een pranayama les. Het tweede instroom punt is om 9.30 op zaterdag morgen en beëindigen we het weekeinde rond 16.00 op de zondag.

Voor meer Informatie en opgave: www.henriettevanoekel.nl of hvanoekel@gmail.com

Stiltedag 26 jan./ 16 febr. / 16 mrt. / 13 apr. / 18 mei / 22 juni 2019

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Winter retraitedag – Thuiskomen in je natuurlijke aard – 27 januari 2019

Door Irene Andriessen

Op deze dag laat je je alledaagse sores even voor wat ze zijn. Je koppelt je ervan los en komt tot jezelf. Je maakt contact met je natuurlijke aard, die ruimer en vrijer is dan je dagelijkse nogal gespannen manier van zijn. Daar is deze dag voor bestemd: om (weer) in contact te zijn met jouw vrije Zijnsaard, daar waar je van nature ruim, zorgeloos, liefdevol en levendig bent. Je komt thuis, ontspant en geniet van rijkdom van Zijn.

Voor aanmelden en meer informatie: www.ireneandriessen.nl

Start 31 januari 2019 –Jaartraining Bewuste evolutie van relaties

Door HOLONS – Domi Lambregts

Tijdens deze jaartraining stel je je open voor nieuw opkomend bewustzijn ten aanzien van menselijke relaties in een wereld in verandering. De training voorziet in de behoefte van een nieuwe generatie. Om dit werkelijk te laten integreren leer je volgende stappen te zetten in je spirituele, emotionele en seksuele ontwikkeling.

Voor aanmelden en meer informatie www.holons.nl

Zing vanuit je hart – 1 februari 2019, 22 maart 2019, 17 mei 2019 en 5 juli 2019

Door Lambert Mutsaerts

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Stadsverlichting – 10 februari-10 maart-14 april-12 mei 2019

Door Stream of life

Elke 2e zondag van de maand wordt bij Samaya de Stadsverlichting meditatie gehouden, met als doel een cultuur van verlichting te stimuleren.
Deze meditatie is o.l.v. Jeannet Boender.

Informatie vindt u hier.


Opleiding Intuïtief Coachen, groep ervaren coaches en (bege)leiders – vanaf 21 maart 2019 acht maandelijkse blokken tot in november 2019

Door IMC Mensontwikkeling, Ben Hoogenboom en Linda Doornweerd

De inspiratiebron voor onze ervaringsgerichte coachopleiding is een combinatie van Oosterse en Westerse mensvisies. Oefeningen rond waarneming en bewustwording zijn belangrijke elementen waarmee je jouw open, oordeelloze grondhouding verder ontwikkelt. Je zelfvertrouwen in het herkennen en inzetten van je intuïtie tijdens coachgesprekken groeit en ervaringsgerichte methodes stellen je direct in staat om ook de ander uit te nodigen zijn of haar intuïtie meer te benutten.

Voor aanmelding en meer informatie www.mensontwikkeling.nl/opleiding-intuitief-coachen-intensive

Ontdek wat klopt – 26 maart, 11 juni 2019

Door Suzanne Pepping, Hartgroeien | Impact die klopt

Tijd: 10.00 – 21.00 uur incl. lunch en diner.

Dit dagprogramma laat jou ontdekken wat klopt voor jou. Zodat je kunt werken met energie en voldoening. Je brengt kunnen en willen in lijn en krijgt impact die echt raakt.

Dit programma is gemaakt voor mensen die willen kiezen voor wat klopt. Voor échte impact. Want wat uit het hart komt, raakt moeiteloos.

Meer informatie: www.hartgroeien.nl/agenda.

29 maart 2019 19.30 – 31 maart 2019 15.00

Weekend workshop Tijdsurfen i.c.m. zenmeditatie

Door Paul Loomans

Het weekend Tijdsurfen en Aandacht in het klooster schept een eiland aan rust, dat zich later zal voortzetten in het dagelijks leven. De workshop Tijdsurfen wordt harmonisch afgewisseld met momenten van meditatie en stilte. Er is interactie met de andere deelnemers maar ook tijd voor jezelf en aandacht voor de omgeving.

Voor meer informatie  https://www.destressontknoping.nl


30 mei t/m 2 juni 2019 en 19 t/m 22 september 2019

Lichtend Leiderschap

Door Rozemond Coaching – Annemieke Rozemond 

Werken met licht is het mooiste werk dat je kunt doen. Door een combinatie van mediteren, visualiseren, dans, lichaamswerk, schrijfwerk en inquiries leer je meer licht toe te laten in je leven. Daarmee draag je bij aan het verhogen van de energie in je omgeving. Je stijgt boven probleem- en emotioneel gekleurd denken uit.

Voor meer informatie www.rozemondcoaching.nl/lichtend-leiderschap.

Stilteretraite – 20 juli t/m 24 juli 2019

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg en Denise van de Ven

Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route in het leven of hol je jezelf voorbij? In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, yoga, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Leergang Proceskunde: Werken met Aandacht  start 3 oktober 2019

Door FCE, Stichting Opleidingskunde

Deze leergang gaat over het aandachtig ondersteunen van de ontwikkeling van individuen, groepen en processen in sociale systemen. In deze leergang doe je de kennis, attitude en vaardigheden op die je als organisatieprofessional nodig hebt om proceskundig te kijken en te handelen.

Voor aanmelden en meer informatie: FCE Stichting OpleidingskundeTerug naar pagina Aanbod