Vaste Activiteiten

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Activiteitenkalender

Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

 

Stadsverlichting – 11 augustus – 8 september – 13 oktober – 10 november – 8 december

Door Stream of life

Elke 2e zondag van de maand wordt bij Samaya de Stadsverlichting meditatie gehouden, met als doel een cultuur van verlichting te stimuleren.
Deze meditatie is o.l.v. Ben van Eck.

Informatie vindt u hier.

Yoga & adem retreat – 14 t/m 18 augustus 2019

Door Harmony Yoga – Harmke Bekkema

Opladen, bezinnen & verdiepen om fris aan het nieuwe seizoen te beginnen. In deze 3×24 uur staan yoga & ademhaling centraal. Dat betekent veel stilte, yoga-asana, pranayama en ook theorie, filosofie en helend ademwerk. Zeker ook geschikt voor yogadocenten. Het retreat wordt gegeven een yogadocente (hatha geïnspireerd door Iyengar en Vijnana) en ademcoach (opgeleid door Herleva).

Meer informatie  harmonyyoga.nl en opgeven via harmkebekkema@gmail.com Je krijgt dan een intake formulier toegestuurd.

Zomerzang en Mantradans – 15 en 16 augustus 2019

Onder leiding van Jan Linssen

Zing, Dans, Speel, Ontspan… en Kom tot je Zelf. We zingen en dansen mantra’s en spirituele liederen uit vele culturen en oude tradities op livemuziek (gitaar). Woorden en klanken die ons brengen naar de stilte van ons hart. Naar een diepe laag in onszelf waar het thuiskomen is. Daar te vertoeven, langer dan een enkel moment, doet je beseffen dat je opgenomen bent in een veld van vrede, een tuin van liefde.

Voor meer informatie: www.janlinssen.nl


Initiatie-Retreat Authentiek & Intuïtief Zingen – 16 t/m 19 augustus 2019

Door Songdance

Heractiveer je aangeboren gave om heling te brengen voor jezelf en anderen door middel van je stem. Authentiek zingen is zingen wat is, klank geven aan je ware gevoel. Intuïtief zingen is zingen vanuit een helende intentie voor jezelf en voor de groep. Vier dagen ervaringsgericht en diepgaand werken met en genieten van onze stem.

Voor meer informatie: www.songdance.be

Dru yoga en meditatie – 29 augustus t/m 1 september

Door Henriëtte van Oekel

Ontspan, bezin en kom tot jezelf tijdens een vierdaagse retraite met Dru yoga en Meditatie en de iRest Yoga Nidra. In de sessies komen op natuurlijke wijze de elementen ontspannen, genieten en verstillen tot volle bloei. De derde dag zal in stilte worden doorgebracht. Al met al vier dagen waarin je voor jezelf zorgt en daarmee volop uiting geeft aan de betekenis van Samaya: ‘dicht bij jezelf zijn’. Voor wie wil, verzorgt Marie Therese Roovers tijdens deze dagen massages.

Info en opgave: hvanoekel@gmail.com of www.henriettevanoekel.nl

Retraite-weekend voor meer innerlijke rust – 14 t/m 15 september 2019 en 22 t/m 24 november 2019

Door Chantal Schenk – Lachend Hart

We zijn allemaal druk. Druk met je werk, gezin, hobby’s, familie, vrienden, vrijwilligerswerk en noem maar op. Die activiteiten geven ons voldoening, maar werken soms ook verslavend. Waar vind jij in al die drukte nog tijd om stil te staan? Ben je bijvoorbeeld wel gelukkig? Of mis je iets in je leven? Wat zou je willen veranderen? Dit retraite-weekend helpt je om werkelijk stil te staan en geeft je alle tijd, ruimte en rust om antwoorden op deze vragen te vinden.

Je gaat na dit retraite-weekend naar huis met waardevolle inzichten en met de benodigde tools vanuit de Body Mind Release Therapie om zelf aan de slag te kunnen gaan.

Meer informatie: lachendhart14@gmail.com


Stiltedag – 14 september -12 oktober -16 november -21 december 2019 – 1 februari – 7 maart – 4 april – 16 mei – 13 juni 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Retraite Impermanentie en levenslust –  zaterdag 28 september t/m donderdag 3 oktober 2019

Door Muike Mutsaers

Vrij en gelukkig zijn vraagt het herkennen en loslaten van ons verzet tegen vergankelijkheid zodat alles rusten op de eigen plek kan rusten. In deze mediatietraining zullen ontspanning, stabiliteit in mindfulness en helderheid als een afwisselende dans beoefend worden. Ook brengen we bronnen van inspiratie in herinnering via teksten, muziek, kunst en voorbeeldfiguren. Muike Mutsaers werkt als Zijnsgeoriënteerd begeleider, trainer en supervisor.

Voor meer informatie www.muikemutsaers.nl

Ontdek wat klopt – 1 oktober 2019

Door Suzanne Pepping, Hartgroeien | Impact die klopt

Tijd: 10.00 – 21.00 uur incl. lunch en diner.

Dit dagprogramma laat jou ontdekken wat klopt voor jou. Zodat je kunt werken met energie en voldoening. Je brengt kunnen en willen in lijn en krijgt impact die echt raakt.

Dit programma is gemaakt voor mensen die willen kiezen voor wat klopt. Voor échte impact. Want wat uit het hart komt, raakt moeiteloos.

Meer informatie: www.hartgroeien.nl/agenda.

Leergang Proceskunde: Werken met Aandacht  start 3 oktober 2019

Door FCE, Stichting Opleidingskunde

Deze leergang gaat over het aandachtig ondersteunen van de ontwikkeling van individuen, groepen en processen in sociale systemen. In deze leergang doe je de kennis, attitude en vaardigheden op die je als organisatieprofessional nodig hebt om proceskundig te kijken en te handelen.

Voor aanmelden en meer informatie: FCE Stichting Opleidingskunde

Zing vanuit je hart – 4 oktober -1 november- 13 december 2019- 31 januari- 13 maart – 24 april -5 juni 2020

Door Lambert Mutsaerts

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

Lezing: Hoe neem ik zelf opnieuw regie over mijn gezondheid èn leven? 16 oktober 2019, 19:00 uur

Door Ander Leven – Hoofdtrainer Desiree Orij

Tijdens de lezing vertellen wij hoe stress tal van klachten in stand houdt. Je ontdekt hoe het (onbewuste) brein werkt en hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je gezondheid en zelfs kunt herstellen. Je ervaart hoe je bij de oorzaak komt van problemen en klachten, zodat je geen symptomen bestrijdt maar écht resultaat behaalt.

Voor aanmelden en meer informatie: www.anderleven.nl

Klankreis – 20 oktober 2019, 19:30 – 21:00 uur

Door Altheya – Odilia van Doorn, Marina Kersbergen en Yke Dijkstra

Je ligt heerlijk op een matje en wordt, op de klanken van oorspronkelijke instrumenten zoals de sjamanendrum, fluit, ratel, klankschalen, tampura, stem, …, meegenomen op reis.  Klank ontspant, doet stromen en verdiept en als vanzelf zak je in andere lagen van jezelf waar je rust kunt vinden en antwoorden op je vragen.

Voor aanmelden en meer informatie info@altheya.nl

Leergang intuïtief leiderschap – start november 2019

Door Kernzaken – Jolien Slavenburg

Leidinggeven vanuit verbinding en daadkracht. Versterken van eigen wijsheid en intuïtie staat centraal om steeds vanuit ontspannen overzicht te handelen, vanuit een heldere purpose sturing te geven aan je organisatie of afdeling en met bezieling en charisma leiding te geven. Jolien Slavenburg begeleidt je in dit 9 maanden traject om een krachtige intuïtieve beslisser en inspirerende leider te zijn. Dit programma biedt veel ruimte voor persoonlijk leiderschap en is inpasbaar in een drukke agenda.

Voor aanmelden en meer informatie www.kernzaken.nl

De Sprong – 3 en 4 november 2019 

Door: De Broedplaats voluit leven met psychosynthese

De Sprong is een fantastische 3-daagse reis die jou helpt om je volle potentie te ontdekken. Het holistische mensbeeld van de psychosynthese is daarbij uiterst behulpzaam. De training is een introductie in de visie, modellen en methode van psychosynthese. Deze veelomvattende transpersoonlijke en positieve psychologie gaat uit van de unieke essentie die al in elk mens aanwezig is. Net zoals de boom al in het zaadje opgesloten zit. De training laat je experimenteren, ervaren en ontdekken. Na 3 dagen heb je de tools in handen om vanuit rust en eigenheid bewust te kiezen en jouw eigen unieke sprong te maken.

Meer informatie en aanmelden: www.broedplaats.academy/de-sprong

Jaartraining Bewuste evolutie van relaties – 16 januari 2020

Door HOLONS – Domi Lambregts

Tijdens deze jaartraining stel je je open voor nieuw opkomend bewustzijn ten aanzien van menselijke relaties in een wereld in verandering. De training voorziet in de behoefte van een nieuwe generatie. Om dit werkelijk te laten integreren leer je volgende stappen te zetten in je spirituele, emotionele en seksuele ontwikkeling.

Voor aanmelden en meer informatie www.holons.nl

Winter retraitedag – Thuiskomen in je natuurlijke aard – 26 januari 2020

Door Irene Andriessen

Op deze dag laat je je alledaagse sores even voor wat ze zijn. Je koppelt je ervan los en komt tot jezelf. Je maakt contact met je natuurlijke aard, die ruimer en vrijer is dan je dagelijkse nogal gespannen manier van zijn. Daar is deze dag voor bestemd: om (weer) in contact te zijn met jouw vrije Zijnsaard, daar waar je van nature ruim, zorgeloos, liefdevol en levendig bent. Je komt thuis, ontspant en geniet van rijkdom van Zijn.

Voor aanmelden en meer informatie: www.ireneandriessen.nl

The Magic of Creating Space Retreat – 10 april t/m 12 april 2020

Door Pixie Magic&Yoga

Een weekend vol RUIMTE en het VERBINDEN met jouw lichaam en wat de MOGELIJKHEDEN zijn voor jou, jouw lichaam en je leven. 2,5 dagen met Yoga, Lichaamsprocessen, Meditaties en meer dat bijdraagt aan jouw gemak en plezier in lijf en leven. Kortom, meer RUIMTE voor JOU om JEZELF te zijn!

Voor aanmelden en meer informatie: pixiemagic.yoga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Terug naar pagina Aanbod