Vaste Activiteiten

Dit zijn terugkerende wekelijkse of maandelijkse activiteiten waar u zich niet voor hoeft in te schrijven. Gasten die bij ons verblijven zijn vrij daar al dan niet aan deel te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Activiteitenkalender

Onze agenda hieronder bestaat uit wisselende activiteiten met een open inschrijving, verzorgd door derden.

16 oktober 2019 9.30 – 12.30 uur  Informatieochtend opleiding Intuïtief Coachen

Door IMC Mensontwikkeling

Heb je interesse in de opleiding Intuïtief Coachen van IMC Mensontwikkeling die in februari of maart start? Dan ben je van harte welkom op deze informatieochtend. Sander Stokkink en Patricia van Schoonhoven, de trainers van de opleiding die in maart 2020 start, nemen je mee in de sfeer van de opleiding en met elkaar doen jullie enkele oefeningen, zodat je een goed beeld krijgt van hoe wij werken. Uiteraard is er ook alle ruimte om vragen te stellen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.mensontwikkeling.nl

Lezing: Hoe neem ik zelf opnieuw regie over mijn gezondheid èn leven? 16 oktober 2019, 19:00 uur

Door Ander Leven – Hoofdtrainer Desiree Orij

Tijdens de lezing vertellen wij hoe stress tal van klachten in stand houdt. Je ontdekt hoe het (onbewuste) brein werkt en hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op je gezondheid en zelfs kunt herstellen. Je ervaart hoe je bij de oorzaak komt van problemen en klachten, zodat je geen symptomen bestrijdt maar écht resultaat behaalt.

Voor aanmelden en meer informatie: www.anderleven.nl

19 en 20 oktober 2019 NeurOptimal® Neurofeedback Weekend Retraite

Door Breingoed en Optimal Insight Amsterdam

Deze twee daagse onderdompeling in NeurOptimal® trainingen garant voor een bijzondere ervaring. Je zou NeurOptimal® Neurofeedback mindfulness training voor het brein kunnen noemen – op een diepe en onbewuste laag brengen de sessies je, als vanzelf, in het hier en nu. In dit weekend vallen innerlijke stilte en helderheid, ontspanning en vitaliteit je toe. Eenmaal terug in je dagelijks leven bemerk je hoezeer je veerkracht, flexibiliteit en welzijn zijn toegenomen en je – fysiek, mentaal, emotioneel – functioneren is verbeterd.

Voor aanmelden en meer informatie: www.breingoed.nl

Klankreis – 20 oktober 2019, 19:30 – 21:00 uur

Door Altheya – Odilia van Doorn, Marina Kersbergen en Yke Dijkstra

Je ligt heerlijk op een matje en wordt, op de klanken van oorspronkelijke instrumenten zoals de sjamanendrum, fluit, ratel, klankschalen, tampura, stem, …, meegenomen op reis.  Klank ontspant, doet stromen en verdiept en als vanzelf zak je in andere lagen van jezelf waar je rust kunt vinden en antwoorden op je vragen.

Voor aanmelden en meer informatie info@altheya.nl

Zing vanuit je hart -1 november- 13 december 2019- 31 januari- 13 maart – 24 april -5 juni 2020

Door Lambert Mutsaerts

Iedereen kan zingen. Wat ons vaak in de weg zit zijn oordelen en verwachtingen. Zodra we dat los laten, komen we bij onze eigen kracht. Stembevrijding gaat over het bevrijden van bevangenheid, over het innemen van ruimte en over in je eigen kracht staan. We zingen toegankelijke mantra’s en andere bijzondere melodieën uit diverse culturele en spirituele richtingen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.lambertmutsaers.nl

De Sprong – 3 en 4 november 2019 

Door: De Broedplaats voluit leven met psychosynthese

De Sprong is een fantastische 3-daagse reis die jou helpt om je volle potentie te ontdekken. Het holistische mensbeeld van de psychosynthese is daarbij uiterst behulpzaam. De training is een introductie in de visie, modellen en methode van psychosynthese. Deze veelomvattende transpersoonlijke en positieve psychologie gaat uit van de unieke essentie die al in elk mens aanwezig is. Net zoals de boom al in het zaadje opgesloten zit. De training laat je experimenteren, ervaren en ontdekken. Na 3 dagen heb je de tools in handen om vanuit rust en eigenheid bewust te kiezen en jouw eigen unieke sprong te maken.

Meer informatie en aanmelden: www.broedplaats.academy/de-sprong

Stadsverlichting – 10 november – 8 december

Door Stream of life

Elke 2e zondag van de maand wordt bij Samaya de Stadsverlichting meditatie gehouden, met als doel een cultuur van verlichting te stimuleren.
Deze meditatie is o.l.v. Ben van Eck.

Informatie vindt u hier.

Leergang Proceskunde: Werken met Aandacht  start 14 november 2019

Door FCE, Stichting Opleidingskunde

Deze leergang gaat over het aandachtig ondersteunen van de ontwikkeling van individuen, groepen en processen in sociale systemen. In deze leergang doe je de kennis, attitude en vaardigheden op die je als organisatieprofessional nodig hebt om proceskundig te kijken en te handelen.

Voor aanmelden en meer informatie: FCE Stichting Opleidingskunde

Stiltedag -16 november -21 december 2019 – 1 februari – 7 maart – 4 april – 16 mei – 13 juni 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Even op de rem in alle drukte van het leven. Een dag om je hoofd te laten rusten en je hart wakker te maken. Een dag voor jezelf om te genieten, te verdiepen, tot rust te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Tijdens de dag is er een programma met yoga, meditatie, een wandeling en een heerlijke biologische lunch en als afsluiting van de dag soep. Een cadeau aan jezelf! Start 10:00 uur tot 18:15 uur.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Retraite-weekend voor meer innerlijke rust – 22 t/m 24 november 2019

Door Chantal Schenk – Lachend Hart

Rust, ruimte voor reflectie en luisteren naar je hart.

We zijn allemaal druk. Druk met je werk, gezin, hobby’s, familie, vrienden, vrijwilligerswerk en noem maar op. Die activiteiten geven ons voldoening, maar zorgen er ook voor dat we niet altijd naar binnen gaan om te voelen. Wil je je hoofd even laten rusten, een gevoel van thuiskomen ervaren en voelen wat echt goed voor je voelt? Dagen in rust kunnen helpen om je bewust te worden van wat belangrijk is voor jou. Laat je inspireren door middel van muziek, mantra’s, meditaties, de natuur, teksten en intuïtieve vragen.

Meer informatie: www.lachendhart.nl

Een rustige nieuwjaarswisseling – 31 december 2019 t/m 1 januari 2020

Door Samaya – Odilia van Doorn

Er zijn mensen die geen zin hebben in alle drukte en lawaai rond de jaarwisseling. Zij willen de jaarwisseling gebruiken voor een moment van reflectie op wat is geweest en vooruit te kijken naar wat komen gaat in het nieuwe jaar. Sinds een paar jaar bestaat de mogelijkheid om bij Samaya op een rustige manier de jaarwisseling door te brengen.

DE RUSTIGE JAARWISSELING IS VOL. U kunt wel op de reserve lijst gezet worden.

Voor aanmelding en meer informatie www.samaya.nl

Rustige Jaarswisseling – 31 december 2018 t/m 1 januari 2019

Door Wandel naar Jezelf – An Paridaen

Na een heerlijk (vegetarisch) 2-gangen diner sluiten we het oude jaar af met een ritueel en een klankontspanning. Om 24.00 uur toasten we op het nieuwe jaar! De volgende ochtend maken we een mooie wandeling van 8 km in stilte in de omgeving. Een bijzondere wijze om Oud & Nieuw met elkaar door te brengen.

Voor aanmelding en meer informatie www.wandelnaarjezelf.nl

Stilteretraite 2 t/m 6 januari 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Het nieuwe jaar starten in stilte is een prachtige mogelijkheid om je af te stemmen op jezelf en o.a. op je koers voor 2020. Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route en ritme in het leven of hol je jezelf voorbij?  In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, mindfulness, yoga, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

De Kunst van het Verbinden. Vrouwelijk leiderschap – 7 en 8 januari 2020, 28 januari en 11 februari 2020 

Door: LEF-trainingen, team- en talentontwikkeling – Patricia de Sain-Innemee en Esther Uitman-Van der Leest

Heb jij het LEF om 4 dagen diepgaand aan jezelf te werken én echt te investeren in jouw persoonlijk leiderschap? Dan vind je verrassende én vernieuwende antwoorden op jouw (persoonlijke) leiderschapsvragen.

De Kunst van Verbinden, gaat over verbinden met jezelf, met de ander én met jouw (levens/werk)doel én daarmee meer resultaat en plezier bereiken. Onze training biedt inzicht in je onderbewustzijn en het effect daarvan op jouw gedrag én dat van de ander. Met dit inzicht zorgen we dat je jouw échte kracht (her)vindt, waardoor gewenste veranderingen wel slagen en duurzaam effect hebben.

Zie voor meer informatie en/of gelijk inschrijven: www.leftrainingen.nl

Jaartraining Bewuste evolutie van relaties – 16 januari 2020

Door HOLONS – Domi Lambregts

Tijdens deze jaartraining stel je je open voor nieuw opkomend bewustzijn ten aanzien van menselijke relaties in een wereld in verandering. De training voorziet in de behoefte van een nieuwe generatie. Om dit werkelijk te laten integreren leer je volgende stappen te zetten in je spirituele, emotionele en seksuele ontwikkeling.

Voor aanmelden en meer informatie www.holons.nl

Leergang intuïtief leiderschap – start 5 februari 2020

Door Kernzaken – Jolien Slavenburg

Leidinggeven vanuit verbinding en daadkracht. Versterken van eigen wijsheid en intuïtie staat centraal om steeds vanuit ontspannen overzicht te handelen, vanuit een heldere purpose sturing te geven aan je organisatie of afdeling en met bezieling en charisma leiding te geven. Jolien Slavenburg begeleidt je in dit 9 maanden traject om een krachtige intuïtieve beslisser en inspirerende leider te zijn. Dit programma biedt veel ruimte voor persoonlijk leiderschap en is inpasbaar in een drukke agenda.

Voor aanmelden en meer informatie www.kernzaken.nl

Schrijftuintje 24 uurs retraite – zaterdag 8 t/m zondag 9 februari 2020

Door Schrijftuintje

De Schrijftuintje 24- uurs retraite staat in het teken van veel schrijven, buiten zijn, rust en ontmoeten.

Voor het eten wordt gezorgd en je hebt je eigen kamer om je terug te trekken. Klinkt heerlijk toch? Als je meer informatie wil, mail dan naar: miranda@schrijftuintje.nl of kijk op www.schrijftuintje.nl

 

The Magic of Creating Space Retreat – 10 april t/m 12 april 2020

Door Pixie Magic&Yoga

Een weekend vol RUIMTE en het VERBINDEN met jouw lichaam en wat de MOGELIJKHEDEN zijn voor jou, jouw lichaam en je leven. 2,5 dagen met Yoga, Lichaamsprocessen, Meditaties en meer dat bijdraagt aan jouw gemak en plezier in lijf en leven. Kortom, meer RUIMTE voor JOU om JEZELF te zijn!

Voor aanmelden en meer informatie: pixiemagic.yoga

Masterclass Werken met muziek in training, (psycho-)therapie en coaching – 20 en 21 april, 11 mei & 15 juni 2020

Door Ronald Becker & Hilde Bolt

Deze unieke Masterclass hebben we ontwikkeld voor ervaren trainers, (psycho-)therapeuten en coaches, die willen leren hoe zij muziek bewust kunnen inzetten in hun werk. Voor ons is muziek een van de mooiste dingen die de mens van oudsher heeft voortgebracht.  Muziek brengt leven, expressie, creativiteit, beweging, verstilling, verbinding, contact met jezelf en anderen. Het kanaliseert emoties en gevoelens en brengt een non-verbale dimensie die vaak niet in woorden te vatten is. Muziek werkt actief op onze hersenen en ons lichaam en muziek kun je gebruiken als een medicijn. In deze Masterclass leer je hoe je deze thema’s kunt leren vertalen naar je werkpraktijk.

Voor aanmelden en meer informatie: klik hier

Schrijftuintje 24 uurs retraite – Speciaal voor (jonge) weduwen – vrijdag 8 mei – zaterdag 9 mei 2020

Door Schrijftuintje

De Schrijftuintje 24- uurs retraite staat in het teken van veel schrijven, buiten zijn, rust en ontmoeten.

De Schrijftuintje 24- uurs retraite voor (jonge) Weduwen staat in het teken van veel buiten zijn, schrijven, rust en ontmoeten. Met lotgenoten schrijf je over je rouw en het verlies van je geliefde. En dat alleen al is fijn en bijzonder. Een mooi kado voor jezelf, zo vlak voor moederdag (10 mei 2020). Er zijn nog een paar plekken vrij. Als je meer informatie wil, mail dan naar: : miranda@schrijftuintje.nl of kijk op www.schrijftuintje.nl

Befriending Your Mind – 15 until 17 may 2020

Door Karianne Kraaijestein and Maartje Bakker

Find calm, equanimity and learn to focus in the midst of this crazy wonderfull ride called life.

In this noble silence weekend mediations on the breath and body sensations are central. Sitting and standing meditations are alternated with a daily yoga session. By silencing the mind and looking into your inner world you can take the benefits of this weekend into the outer world.

More information www.kariannekraaijestein.com

Stilteretraite 18 t/m 22 juli 2020

Door Hartenlicht, Annemieke Rodenburg

Een vakantie voor je hoofd. Even los van al je dagelijkse drukte en gewoonten om te ervaren wat de stilte jou te vertellen heeft. Ben je nog wel afgestemd op jouw route en ritme in het leven of hol je jezelf voorbij?  In stilte reis je voorbij je gedachten en stress om in het hart alle liefde en helderheid in jezelf terug te vinden. Een verdiepende reis naar eigen essentie met o.a. meditaties, yoga, mindfulness, inzichtoefeningen, wandelingen, labyrint en dans.

Voor aanmelding en meer informatie www.hartenlicht.nl

Living from the Heart – 30 October until 1 November 2020

Door  Karianne Kraaijestein and Maartje Bakker

Finding gratitude in the midst of ten thousand sorrows and ten thousand joys

In this noble silence weekend mediations on the breath and body sensations are central. Sitting and standing meditations are alternated with a daily yoga session. By silencing the mind and looking into your inner world you can take the benefits of this weekend into the outer world.

More information www.kariannekraaijestein.com

 

 

 

 

 

 

 

  

Terug naar pagina Aanbod