Samaya is een kleinschalig en intiem conferentiecentrum met een missie. Het is gevestigd in het laatste slotklooster dat in Nederland werd gebouwd volgens de oude richtlijnen van de Katholieke kerk.

Het woord Samaya komt uit het Sanskriet en betekent ongeveer zoveel als: ‘plek van ont-moeting’. Ontmoeten, niet moeten, in relatie met al het zichtbare en onzichtbare om je heen. Het woord Samaya schijnt de oorsprong te zijn van ons Nederlandse woord Samen.

Samaya ontvangt, zonder onderscheid naar religieuze of spirituele achtergrond, organisaties en groepen met een eigen trainingsprogramma op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn en/of spiritualiteit. Ook individuele gasten zijn op beperkte schaal welkom.

In het gebouw is, door de toegepaste materialen, kleuren en grote ramen, een sfeer van lichtheid voelbaar die een ongeziene bijdrage levert aan de trainingen die hier worden gegeven. Het gebouw en alle ruimtes waarin u verblijft vormen een geheel met de omliggende 3 hectare grote Engelse landschapstuin.